058-2963300
SC Cambuur akkoord met tegemoetkoming KNVB

SC Cambuur akkoord met tegemoetkoming KNVB

18 juni 2020, 17:50

Vanmiddag stond in Zeist de periodieke AVBV (Algemene Vergadering Betaald Voetbal) op het programma. Eén van de belangrijkste agendapunten was de stemming over de tegemoetkoming voor de gedupeerde clubs als onderdeel van het solidariteitsfonds.

Inmiddels is duidelijk dat een meerderheid van de clubs voor dit voorstel heeft gestemd en SC Cambuur, De Graafschap, FC Utrecht, NAC en FC Volendam een financiële tegemoetkoming krijgen vanuit de Europees spelende clubs en de KNVB. Voorwaarde hiervoor is wel dat er geen verdere juridische stappen worden ondernomen en daarmee is dit het einde van ‘de strijd voor rechtvaardigheid’ van SC Cambuur.

Algemeen Directeur Ard de Graaf licht toe: “Dit is voor ons zeker geen reden tot vreugde en het is met een bloedend voetbalhart dat we akkoord zijn gegaan met deze tegemoetkoming. Het gevoel van onrecht is nog steeds groot, maar het is niet in het belang van het Nederlandse voetbal en ook niet in het belang van onze club om door te blijven vechten als het perspectief juridisch gezien ongewis is. Dat zou onverantwoord zijn en daarmee zouden we het voortbestaan van onze club op het spel zetten. Daarbij moeten ook wij door de coronacrisis zien te komen. Hoe moeilijk ook, we zullen de knop moeten omzetten en ons met z’n allen vol moeten richten op sportieve revanche. Gezien de enorme loyaliteit van supporters en sponsoren in de afgelopen maanden hebben we hier alle vertrouwen in.”

Foto: www.cambuurimages.nl