058-2963300
SC Cambuur begint jaar 2024 met verdiende oefenzege

SC Cambuur begint jaar 2024 met verdiende oefenzege

6 januari 2024, 16:30

Sportpark de Wachtelenberg was vanmiddag het decor voor de eerste krachtmeting van SC Cambuur van het nieuwe kalenderjaar 2024. Op het complex van SV Epe, waar ene Bartholomew Ogbeche ooit nog vijf keer wist te scoren in een oefenwedstrijd weeks voor De Derby, nam SC Cambuur het ditmaal op tegen het Duitse SC Preußen Münster, uitkomend in de 3.Bundesliga. 

Op last van de autoriteiten moest het treffen helaas achter gesloten deuren worden afgewerkt, maar dat deerde de geel-blauwen geenszins. In een hoog tempo combineerde het team van De Jong er lustig op los en dat leverde ook meerdere goede kansen op.

Het was met dank aan de Duitse doelman dat Uldrikis niet voor rust al twee keer scoorde, want met katachtige reflexen wist hij te voorkomen dat de Let koppend de openingstreffer wist aan te tekenen. Wie dat wel lukte was Fedde de Jong, toen hij de diepte indook en de bal perfect kreeg aangespeeld van diezelfde Roberts Uldrikis. De speler met rugnummer tien omspeelde vervolgens de keeper en schoof de bal keurig in het doel.

Dat er voor rust niet meer treffers te noteren vielen mag een klein wonder heten, want zowel Balk als Breij kwamen oog in oog met de doelman. De inzet van die eerste spatte uiteen op de paal en de poging van die laatste ging voorlangs.

Kreeg de huidige nummer dertien van het derde niveau in Duitsland dan helemaal geen kansen? Jawel hoor, al was dat voornamelijk uit slordigheden in de Leeuwarder opbouw. Een eervolle vermelding dient hierbij echter uit te gaan naar Yanick van Osch, die met een aantal geweldige reddingen een clean sheet wist te behouden.

SC Cambuur wisselde twee keer in de rust (El Hilali voor Balk en Schaapman voor Poll) en had zo mogelijk na de thee nog meer controle. De Duitsers kwamen er nog maar mondjesmaat uit en werden pas in de slotfase weer gevaarlijk.

Dat had overigens alles te maken met de acht wissels die de technische staf doorvoerde na zo’n 75 minuten spelen. Logisch voor de eerste oefenwedstrijd na de winterstop, maar het leverde een iets onrustiger wedstrijdbeeld op en meerdere kansrijke situaties voor de bezoekers.

Waar eerder in de tweede helft Milan Smit en Fedde de Jong ook al uitstekende kansen kregen was het in de slotfase dus de beurt aan de Münstenaren, maar Van Osch was onverstoorbaar en hield zijn doel knap schoon.

Zo start SC Cambuur het nieuwe kalenderjaar met een meer dan verdiende 1-0 zege en kan het zich gaan opmaken voor een bijzondere tweede seizoenshelft, waarin het afscheid van het Cambuurplein hoe dan ook historisch zal zijn.

Over minder dan een week gaat de Keuken Kampioen Divisie weer van start en voor SC Cambuur staat de ontmoeting in eigen huis met MVV Maastricht op het programma.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Tol (75’ Van der Meer), Bergsma (75’ Smand), Van Mullem (75’ De Koe), Poll (46’ Schaapman); Van Kaam (C) (75’ Mercera), De Jong (75’ Pichel), Breij (75’ Nartey); Balk (46’ El Hilali), Uldrikis (75’ Kooistra) en Smit (75’ Van der Veen)

Opstelling SC Preußen Münster: Schulze Niehues; Scherder, Mrowca, Hahn; Oubeyapwa, Bazzoli, Preißinger, Lorenz; Bouchama; Romano en Wegkamp

Scoreverloop:
‘8 1-0, De Jong

Foto: www.dijksmedia.nl