058-2963300
SC Cambuur begint oefencampagne met 7-1 overwinning

SC Cambuur begint oefencampagne met 7-1 overwinning

7 juli 2017, 22:52

Het merendeel van de Cambuursupporters heeft de zomervakantie nog voor de boeg, maar de manschappen van SC Cambuur zijn al weer volop in training. Onder leiding van nieuwbakken hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen begon de selectie afgelopen zaterdag in het eigen stadion met de eerste training. Hoewel een aantal bepalende spelers onze club in de zomerstop hebben verlaten, krijgt de selectie met de komst van een handvol nieuwe spelers langzamerhand vorm. Zo zetten deze week de aanvallend ingestelde Justin Mathieu en de talentvolle spits Nigel Robertha hun handtekening onder een meerjarig contract met de Leeuwarder club. Beide spelers kwamen overigens vanavond nog niet in actie. En vanzelfsprekend vond het eerste oefenduel in de voorbereiding traditiegetrouw plaats op het hoofdveld van voetbalvereniging De Trije Doarpen, oftewel DTD.  Onder prima omstandigheden wonnen  de Leeuwarders de eerste krachtmeting van het seizoen met 1-7.

Het duurde even voordat Cambuur op gang kwam, maar Martijn Barto maakte in de 20e minuut het eerste doelpunt in deze oefencampagne. Ook Ricardo Kip en Alvin Daniels scoorden in het eerste bedrijf. Een heel ander elftal van SC Cambuur kwam na de pauze tot vier goals. Rutger Etten scoorde tweemaal, terwijl ook Noureddine Boutzamar en Daan Boerlage (uit een strafschop) raak schoten. De eretreffer van DTD kwam ook uit een strafschop, Ybele Reitsma was de doelpuntenmaker.

Morgen staat de jaarlijkse Open Dag voor de deur. Vanaf 12.00 uur kunt u in en rondom het stadion genieten van alles wat Cambuur zo’n unieke club maakt. De selectie vertrekt vervolgens komende maandag naar Zeist waar het een trainingskamp heeft belegd.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Pieter Bos, Omar El Baad, Robbert Schilder, Melvin Peersman, Daan Boerlage, Jurjan Mannes, Ricardo Kip, Ibrahim Touré, Alvin Daniels, Martijn Barto, Rutger Etten

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Jesse Bertrams, Matthew Steenvoorden, Ibrahim Touré, Xander Houtkoop, Danny Bakker, Noureddine Boutzamar, Daan Boerlage, Nino van den Beemt, Cody Claver, Jordy den Hoedt, Rutger Etten

Fotografie: www.dijksfotografie.com