058-2963300

SC Cambuur behaalt teleurstellende remise tegen hekkensluiter FC Dordrecht

26 april 2015, 14:53

Terwijl iedereen zich in Dordrecht opmaakt voor de viering van Koningsdag 2015, trad de plaatselijke FC vandaag in de vroege middag aan tegen SC Cambuur. Nu de noodgedwongen terugkeer naar de Eerste divisie voor de Schapenkoppen onafwendbaar is, een wedstrijd om des Keizers baard voor FC Dordrecht.

De Dordtenaren konden daarom frank en vrij en zonder druk aanvangen, maar waren zeker niet van plan om de wedstrijd te laten lopen. Met ‘we willen stunten voor onze supporters’ maakte Jan Everse in de voorbeschouwing de bedoelingen van zijn team duidelijk. Daarentegen stond er voor de manschappen van Henk de Jong en zijn technische staf nog veel op het spel. Immers, winst op FC Dordrecht zou de achtste plek in de eindrangschikking – en daarmee mogelijke plaatsing voor de Play-offs – weer een stuk dichter bij brengen. Het was dan ook uitermate teleurstellend dat er vanmiddag aan de Krommedijk geen doelpunten vielen te noteren. Met dit doelpuntloze gelijkspel bewees Cambuur zichzelf hiermee in de strijd om de Play-off plekken een slechte dienst.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion kwam Cambuur prima uit de startblokken. Zo kreeg Bartholomew Ogbeche al vroeg in de wedstrijd een fraaie kans om de score te openen, maar ook de thuisploeg liet zich in de openingsminuten niet onbetuigd. Een levendige en aantrekkelijke openingsfase tussen 2 ploegen die zich niet ingroeven, maar vol op de aanval gingen. Met name de vanmiddag in de basis startende Sebastian Steblecki zorgde voor veel dreiging en raakte zelf een keer de buitenkant van de paal. Het was dan ook wachten op de openingstreffer, hoewel het spel gedurende de eerste helft er niet beter op werd. De eerste helft eindigde in evenwicht, hetgeen op basis van het getoonde spel, aantal doelrijpe kansen en balbezit de verhoudingen in het veld goed weergaf.

Een vlammend schot van Mikhail Rosheuvel zorgde na rust voor de eerste opwinding. De ruimtes groeiden, maar het spel liet van beide kanten te wensen over. Cambuur had een optisch overwicht, was de bovenliggende ploeg en leek dan ook in de 74e minuut via haar Nigeriaanse topscoorder Bartholomew Ogbeche op voorsprong te komen. Hij wist een voorzet van Furdjel Narsingh helaas niet achter de Dordtse doelman Filip Kurto te schieten.

In het restant van de tweede helft had FC Dordrecht steeds meer moeite om eruit te komen. Een slotoffensief mocht niet baten, gescoord werd er vanmiddag niet meer. Door dit resultaat scherpt de ploeg wel weer het maximaal aantal ooit behaalde punten in een Eredivisieseizoen verder aan en blijft het hedendaagse Cambuur dit seizoen historie schrijven.

De volgende wedstrijd voor de Leeuwarders is wederom een uitwedstrijd. In de Amsterdam Arena is dan Ajax de tegenstander. Een groot contrast met de opponent van vandaag, gelet op ambiance, stadion, het aantal toeschouwers en de begroting. In het hedendaagse voetbal bepaalt de omvang van je begroting grotendeels je positie op de ranglijst, al laat Cambuur (gelukkig) ook dit seizoen weer zien dat geld niet allesbepalend is.

Opstelling FC Dordrecht: Filip Kurto, Jeffrey Fortes, Sean Klaiber (75. Ibrahim Toure), William Troost-Ekong, Robin Gosens (80. Marvin Peersman), Ricky van Haaren, Ilias Haddad, Joris van Overeem, Giovanni Korte, Rick ten Voorde, Everon Pisas (80. Noel Goossens)

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Marlon Pereira, Calvin Mac-Intosch (30. Lucas Bijker), Etiënne Reijnen, Vytautas Andriuškevičius, Sebastian Steblecki, Mohamed El Makrini, Sander van der Streek (57. Martijn Barto), Mikhail Rosheuvel (70. Daniel de Ridder), Bartholomew Ogbeche, Furdjel Narsingh

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaarten:William Troost-Ekong (FC Dordrecht), Vytautas Andriuškevičius, Etiënne Reijnen (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 3.625

Foto: www.dijksfotografie.com