058-2963300

SC Cambuur behoudt ongeslagen status in oefencampagne

29 juli 2014, 22:01

Voor maar liefst ruim 2.000 toeschouwers heeft SC Cambuur vanavond de voorlaatste oefenwedstrijd winnend afgesloten. Op Sportpark Schatzenburg in Menaldum werd FC Volendam met 2-1 verslagen. Hierdoor behielden de Leeuwarders hun ongeslagen status in de voorbereiding op de snel naderende start van het Eredivisieseizoen 2014/2015.

Na een enigszins aarzelend begin liet SC Cambuur in de eerste helft zien dat het duidelijk een maatje te groot was voor het FC Volendam van Hans de Koning. Bob Schepers uit een fraaie pass van Mart Dijkstra en Bartholomew Ogbeche na een flitsende, voorbereidende actie van dezelfde Bob Schepers waren voor het rustsignaal doeltreffend. Aan de andere kant moest doelman Harm Zeinstra tweemaal handelend optreden. Hij voorkwam hiermee dat het andere Oranje slordigheden aan Leeuwarder zijde afstrafte.

In de tweede helft mocht gastspeler Jeron Al-Hazaimeh zijn opwachting maken. FC Volendam kroop wat meer uit haar schulp en kreeg via de afgelopen seizoen gemakkelijk scorende Robert Mühren een paar uitgelezen kansen om iets aan de 2-0 achterstand te doen. Hij had vanavond echter het vizier niet op scherp staan, maar zijn teamgenoot Ludcinio Marengo strafte uiteindelijk een misverstand van SC Cambuur wel af, waardoor de wedstrijd met een 2-1 overwinning van de Leeuwarders werd afgesloten.

Komende zaterdag staat weer de traditionele Open Dag voor de deur. Als afsluiter van dit altijd prachtige evenement speelt het elftal van Henk de Jong om 16.30 uur een wedstrijd tegen FC Emmen. En daarna gaat het ‘echte’ werk beginnen met de thuiswedstrijd op zaterdag 9 augustus tegen FC Twente.

Startopstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Lucas Bijker, Mart Dijkstra, Etiënne Reijnen, Calvin Mac-Intosch, Mohamed El Makrini, Albert Rusnák, Erik Bakker, Bob Schepers, Bartholomew Ogbeche, Sander van de Streek

Scheidsrechter: Tom Koekoek

Gele kaarten: Lucas Bijker (SC Cambuur), Gijs Luirink (FC Volendam)

Rode kaart (2x geel): Rafik El Hamdi (FC Volendam)

Fotografie: www.dijksfotografie.com