058-2963300
SC Cambuur bekert door na wedstrijd met twee gezichten

SC Cambuur bekert door na wedstrijd met twee gezichten

19 oktober 2022, 23:08

Vier dagen na de toch gewoon vervelende avond tegen Vitesse kreeg SC Cambuur alweer de kans om die nasmaak weg te spoelen in de TOTO KNVB-Beker. De spelersbus moest daarvoor koers zetten naar Katwijk, waar bij de plaatselijke VV dorpsgenoot FC Rijnvogels de tegenstander was. Dat had dan weer alles te maken met de lichtinstallatie van de Vogels, die onvoldoende bleek voor de normen van de KNVB.

Het werd niet de makkelijke avond die op voorhand wellicht werd verwacht (alhoewel: bestaan die überhaupt in de beker?), maar gewonnen werd er wel. Na rust bepaalden Van der Water, Smit en Balk de eindstand op 0-3.

Na de fraaie sfeeractie van de thuisclub met volop vuurwerk zagen de bijna 150 aanwezige Cambuur-supporters na zo’n tien minuten de eerste kans van geel-blauw. Het was Van der Water die met een vlammend schot vanaf de rand van de zestien de Katwijker doelman aan het werk zette.

Het thuispubliek veerde vijf minuten later massaal op toen een kopbal van een Rijnvogel uiteen spatte op de lat. SC Cambuur kwam goed weg en was gewaarschuwd zou je zeggen, maar het bleef stroperig tot de rust. Niet dat er overigens veel kansen te noteren vielen, maar aangezien dat voor beide ploegen het geval was moest er na rust toch echt uit een ander vaatje worden getapt.

Na de theepauze, waarin overigens niet werd gewisseld, kwam de openingstreffer al snel op het scorebord en ondanks dat Van der Water scoorde, was dat vooral te danken aan Fekix Mambimbi. De linksbuiten zette namelijk uitstekend druk, veroverde de bal en legde bal keurig breed op de toegesnelde Van der Water.

SC Cambuur had het in het tweede bedrijf een stuk beter voor elkaar en dat resulteerde naarmate de wedstrijd vorderde in steeds meer kansen. Het was wachten op de 0-2 en die zou weldra volgen. Na goed doorkomen van Alex Bangura op links was het de sterk ingevallen Milan Smit die attent bij de eerste paal binnenschoot. Een echte spitsengoal zoals dat heet.

Het moedig strijdende FC Rijnvogels probeerde het daarna manmachtig, maar de Leeuwarders kwamen nooit echt meer in de problemen en zouden zelfs nog voor een slotakkoord tekenen. Daarvoor tekenden Sai van Wermeskerken (met een hele fraaie actie en dito voorzet) en Remco Balk. Laatstgenoemde kon simpel binnentikken van dichtbij en stak daarmee de wedstrijd definitief in het slot.

Inpakken en wegwezen voor SC Cambuur, dat het vanavond voor rust bepaald niet makkelijk had en daarvoor mogen de complimenten ook zeker naar FC Rijnvogels. Het belangrijkste is echter dat SC Cambuur de koker in gaat en door is naar de Tweede Ronde van de KNVB-Beker.

Aanstaande zondag mag SC Cambuur weer aantreden in eigen stadion. Dan is vanaf 14.30 uur het FC Twente van Ron Jans de tegenstander.

Opstelling FC Rijnvogels: Van der Plas, Den Oever, Michel, Tjin-Asjoe, Van Leeuwen, Ogidi Nwankwo, Bibuljica, Dobbe, De Beste, Bijen en Noordam

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Schmidt (80’ Van Wermeskerken), Mac-Intosch, Tol, Bangura; Hoedemakers (71’ Van Kaam), Paulissen, Breij; Van der Water (71’ Sambissa), Uldrikis (C) (65’ Smit) en Mambimbi (80’ Balk)

Scheidsrechter: Teuben

Scoreverloop:
54’ 0-1, Van der Water
70’ 0-2, Smit
90’ 0-3, Balk

Gele kaarten: Rutgers (FC Rijnvogels), Mac-Intosch en Paulissen (SC Cambuur)

Foto: www.dijksmedia.nl