058-2963300
SC Cambuur besluit goede week met punt in Maastricht

SC Cambuur besluit goede week met punt in Maastricht

22 september 2017, 22:11

Buschauffeur Evert van Dijk zal het komende weekeinde naar alle waarschijnlijkheid wel even benutten om bij te komen van de afgelopen week. Voor SC Cambuur stonden er namelijk drie verre uitwedstrijden op het programma en dus moest er in totaal ruim 1500 kilometer worden afgelegd in de spelersbus. De eerste twee tegen respectievelijk Go Ahead Eagles (1-3) en Helmond Sport (1-5) werden in winst omgezet en de grote vraag was of Dijkhuizen en zijn mannen dit kunstje ook in Maastricht zouden weten te flikken.

Dat dit geen makkelijke opgave zou worden was op voorhand al duidelijk. Niet alleen zijn de Maastrichtenaren nog ongeslagen in de competitie, afgelopen dinsdag waren ze in eigen huis voor de beker ook nog eens heel dicht bij een stunt tegen Eredivisionist AZ (2-3).

Toch was SC Cambuur zonder enige overdrijving de baas op het veld in het eerste bedrijf. Al moet er bij worden gezegd dat er te weinig werd gecreëerd uit het hoge percentage balbezit (ruim 60%). Cambuur kwam niet verder dan een aantal mogelijkheden, waarbij die van Mathieu, Schils en Rossi voor het meeste gevaar zorgden.

Wie al langer meeloopt in de voetballerij kent dan een aloude voetbalwet en die bewees vanavond ook in De Geusselt waarom die zo oud en bekend is. Na 25 minuten spelen was het namelijk Jonathan Okita die na een puntgave voorzet van Christophe Janssens de bal vrij kon inkoppen: 1-0.

Niet veel later was MVV opnieuw gevaarlijk, maar doelman Jesse Bertrams was bij de les en bracht prima redding. Vlak voor rust kwam de beste kans voor SC Cambuur in de eerste 45 minuten. Mathias Schils zette Karim Rossi vrij voor de keeper, maar zijn stiftje ging een meter naast het doel van Verrips.

Na de thee zagen we dezelfde 22 spelers op het veld en ook het spelbeeld was niet veel anders. Cambuur begon wederom sterk en de inzetten van Schils (naast) en Mathieu (over) hadden meer verdiend. Al kwam het aan de andere kant ook goed weg toen captain Robbert Schilder de bal niet goed wegwerkte en de eigen deklat raakte.

De verdiende beloning voor SC Cambuur kwam er even later gelukkig wel. Na ruim een uur spelen was het Rossi die Barto met een steekbal vrij voor het doel zette en de spits schoof de bal koelbloedig in het zijnet. Het vermakelijke duel bleef op en neer golven en na wat speldenprikken van MVV was Kevin van Kippersluis heel dicht bij de de 1-2, maar zijn kopbal raakte de lat.

In de levendige slotfase kreeg Pereira zijn tweede gele kaart te zien van scheidsrechter Higler na een vermeende elleboogstoot op Issa Kallon. Het was het startsein voor een heus slotoffensief van SC Cambuur, maar de pogingen van Schils, Van Kippersluis en Boerlage waren net niet zuiver genoeg.

Zo bleef het bij 1-1 in De Geusselt en sluit SC Cambuur na twee zeges een drukke week af met een gelijkspel. Bovendien bleef het voor de vijfde keer op rij ongeslagen.

De volgende afspraak voor SC Cambuur is volgende week vrijdag (29 september) eindelijk weer eens in eigen huis. Dan is vanaf 20.00 uur RKC Waalwijk de tegenstander in het Cambuur Stadion.

Opstelling MVV Maastricht: Verrips; Ciranni, Mmaee, Pereira, Janssens; Nys, Loshaj, Schroijen (’82 Thuys); Okita, Yildirim (’77 Ogunjimi) en Koolhof (’67 Martina)

Opstelling SC Cambuur: Bertrams; Van Wermeskerken (’62 Van Deelen), Steenvoorden, Schilder (C), Peersman; Boerlage, Schils, Van Kippersluis; Kallon, Rossi (’84 Kip) en Mathieu (’60 Barto)

Scheidsrechter: Dennis Higler

Eindstand: 1-1

Doelpunten:
’25 Okita
’66 Barto

Gele kaarten: Okita, Yildirim,Ciranni, Rossi en Steenvoorden

Rode kaart: Pereira (twee keer geel)

Foto: www.dijksfotografie.nl