058-2963300
SC Cambuur bindt ook Jong AZ aan de zegekar

SC Cambuur bindt ook Jong AZ aan de zegekar

9 april 2018, 22:57

SC Cambuur heeft door Jong AZ met 3-2 te verslaan voor de derde keer op rij gewonnen. Negen punten in acht dagen, wat een weelde en wat een mooie opstap naar de Play-Offs. Negende op de ranglijst en vierde in de periode-stand, eigenlijk tweede want Fortuna Sittard heeft al een periode en Jong PSV telt in dit geval niet mee. Akkoord, we zijn er nog niet, maar dit resultaat geeft de burger moed.

Oogstrelend was het niet allemaal. Jong AZ is een leuke ploeg, waar de veel geroemde Alkmaarse school vanaf druipt, maar Cambuur zette daar veel vechtlust tegenover en bij vlagen ook heel aardig voetbal. De openingsfase en het slotakkoord waren beslissend voor de zege van de jongens van René Hake en zijn staf. Opmerkelijk was dat Cambuur-keeper Erik Cummins eigenlijk geen enkele grote redding hoefde te verrichten.

Het begin was hartverwarmend. Binnen de minuut forceerde Cambuur een corner, maar nog belangrijker: na acht minuten was het raak, 1-0. Jordy van Deelen en Alvin Daniels stelden met hun acties Kevin van Kippersluis in de staat de thuisclub op voorsprong te brengen. Even was de concentratie weg, kwam er knullig balverlies en werd het zo maar 1-1. In die fase was Cambuur in staat de rug te rechten. Daniels mocht van dichtbij op keeper Nick Olij vuren, de bal kwam terug, Daniels legde nog een keer aan, weer kwam die bal terug. Nu kwam-ie bij Van Kippersluis en die wist Olij wel te passeren: 2-1.

Na de rust speelde Jong AZ ietsje anders en daar had Cambuur de grootse moeite mee. Je voelde het aankomen: de gelijkmaker was besteld. Die viel ook toen Jamie Jacobs vrij mocht inkoppen. Wellicht had er voor de West-Friezen meer ingezeten, maar net op het moment dat het mis dreigde te gaan voor de thuisclub -Cambuur kroop bij een scrimmage door het oog van de naald-, kwam de omslag. Een vrije trap van Van Kippersluis smoorde in de kluwen voor de goal, Mathieu prikte net naast, Schilder voorkwam onheil voor de thuisclub door met een perfecte sliding een AZ-kans tot corner te degraderen. Toen kwam de 89e minuut. Uit de omschakeling kreeg Kallon de bal, gaf een prima steekpass op Mathieu, die alleen voor Olij geen fout maakte.

Cambuur haalde opgelucht adem. De groep heeft veel in z’n mars concludeerde Hake. Martin Haar vond Cambuur een goeie ploeg, “die de intentie heeft te promoveren en daar horen ze ook.”

SC Cambuur: Cummins, Van Deelen, Steenvoorden, Schilder, Van Wermeskerken; Crowley (89. Mannes), Schils, Rosheuvel, Houtkoop (77. Mathieu), Van Kippersluis, Daniels (67. Kallon)

Jong AZ: Olij, Church, Groot, Bakker, Wijndal, Hoedemakers, Goudmijn (64.Kaandorp), Reijnders, Druijf (79. Duin), Jacobs, Springer (74. Hardijk)

Scheidsrechter: Van Herk

Scoreverloop: 8. 1-0 Van Kippersluis; 34. 1-1 Jacobs; 37. 2-1 Van Kippersluis; 66. 2-2 Jacobs; 89. 3-2 Mathieu

Gele kaarten: Hoedemakers en Bakker (Jong AZ)

Man of the Match: Kevin van Kippersluis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Toeschouwers: 7.083

Aanvoerdersbandsponsor: Technion, Heerenveen

Volgende thuiswedstrijd: vrijdag 20 april, 20.00 uur, tegen Helmond Sport

Foto: www.dijksfotografie.nl