058-2963300
SC Cambuur blijft in Almere met lege handen achter

SC Cambuur blijft in Almere met lege handen achter

9 november 2018, 22:22

Het waren de afgelopen weken spannende tijden voor SC Cambuur. Door de perikelen rondom de bouw van het fonkelnieuwe stadion maakte iedereen zich grote zorgen over de toekomst en het perspectief van onze roemruchte club. Maar gelukkig werd een inktzwart scenario van het veelvuldig besproken stadiondossier afgewend en kan iedereen met een geel-blauw hart de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. Daarnaast kenden de manschappen van René Hake vorige week ook op het sportieve vlak enerverende momenten, maar ook dat liep allemaal positief af. Zowel het bekertreffen tegen de Koninklijke HFC als de competitiewedstrijd tegen het beloftenteam van Ajax werd met een 2-1 overwinning afgesloten. Al met al een prima week waar vanavond in Almere een passend vervolg aan moest worden gegeven. Op voorhand geen één-tweetje, want het is genoegzaam bekend dat Almere City FC al geruime tijd niet meer het lelijkste jongentje van de klas is. De club draait al jaren mee in de top van de Eerste Divisie en beschikt over een voor Keuken Kampioen Divisie begrip noemenswaardig spelersbudget. Het motto van de Flevolanders is veelzeggend, namelijk Jong, eigenwijs en ambitieus. Almere City FC had tot vanavond drie punten meer bij elkaar gespeeld dan de Leeuwarders en bevond zich ook drie plaatsen hoger op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd derhalve die in het teken stond van (voorlopig) aanhaken of afhaken, aldus de vanavond in de basis teruggekeerde Nigel Robertha. Het werd helaas het laatste, want Almere City FC won vanavond verdiend met 2-1.

Op het in ere herstelde natuurgras van het Yanmar Stadion waren beide teams in het begin aan elkaar gewaagd. Bijzondere kansen vielen er in de eerste fase van de wedstrijd echter niet te noteren. In de vijftiende minuut had Cambuur niet over geluk te klagen, want een kopbal van oud Cambuur speler Torino Hunte werd diagonaal binnengekopt. Xavier Mous stond aan de grond genageld en was kansloos, maar de bal werd op het laatste moment nog door de Italiaanse spits Edoardo Soleri beroerd, waardoor de treffer terecht wegens buitenspel werd geannuleerd. Na een half uur kwam wel de 1-0 op het scorebord. Een aanval uit het boekje. Torino Hunte werd de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door de Griek James Efmorfidis koeltjes verzilverd. Cambuur deed vlak voor rust gelukkig nog wat terug. Een slippertje van de doelman Timo Plattel stelde Nigel Robertha in staat om de stand gelijk te trekken. Zo’n buitenkansje is wel aan hem toevertrouwd, waardoor beide ploegen met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Ook na rust had ging de wedstrijd eerst gelijk op. Kevin van Kippersluis zorgde met een gevaarlijke schot in de 55e minuut voor het eerste gevaar in het tweede bedrijf. Een fout van de dit seizoen zo vaak uitblinkende doelman Xavier Mous zorgde na bijna een uur voor de 2-1. Torino Hunte kreeg de treffer op zijn naam en gaf hiermee zijn basisplaats kleur. De linker aanvaller werd verdiend tot man van de wedstrijd uitgeroepen. De ploeg van de in het Italiaanse Riva del Garda geboren Michele Santoni rook daarna bloed en wilde de wedstrijd vroegtijdig in het slot gooien. Almere City FC kreeg daarvoor ook een aantal mogelijkheden, maar wist ze niet te benutten. Door het inbrengen van Issa Kallon en Karim Rossi probeerde René Hake het tij nog te keren, maar de gelijkmaker zat er vanavond niet in. Ook een numerieke meerderheid– Youri Loen werd na een charge op Emmanuel Mbende vlak voor tijd uit het veld gestuurd – kon de Almeerder defensie nog in problemen brengen.

De volgende competitiewedstrijd die de Leeuwarders moeten spelen is thuis tegen FC Volendam. Het treffen met het Andere Oranje van de recent aangestelde trainer/coach Hans de Koning kent een ongewoon aanvangstijdstip, namelijk zaterdagavond om kwart voor 9. De doelstelling voor Cambuur zal vanzelfsprekend dezelfde zijn als elke thuiswedstrijd, namelijk winnen en de punten in eigen huis houden. En bovendien zich revancheren voor het verlies van eerder vanavond in Almere.

Opstelling Almere City FC: Timo Plattel, Delvechio Blackson, Damon Mirani, Faris Hammouti, Bram van Vlerken, Youri Loen, Tim Receveur, Niek Vossebelt, Torino Hunte (75. Ricardo Kip), Edoardo Soleri (65. Kevin Luckassen), James Efmorfidis

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, Omar El Baad (78. Karim Rossi), Robbert Schilder, Emmanuel Mbende, Sai van Wermeskerken, Robin Maulun, Tyrone Conraad (65. Issa Kallon), Mathias Schils, Andrejs Ciganiks, Nigel Robertha, Kevin van Kippersluis

Scheidsrechter: de heer E. (Edwin) van de Graaf

Gele kaarten: Damon Mirani, Edoardo Soleri (Almere City FC), Xavier Mous, Emmanuel Mbende (SC Cambuur)

Rode kaart: Youri Loen (Almere City FC)

Aantal toeschouwers: 2.075

Fotografie: www.dijksfotografie.nl