058-2963300
SC Cambuur blijft op koers Play-Offs

SC Cambuur blijft op koers Play-Offs

22 maart 2019, 22:24

Voor de supporters van SC Cambuur is de uitwedstrijd tegen FC Volendam altijd een van de meest favoriete away days. Ook vanavond was het geel blauwe legioen in grote getalen de mannen van René Hake achterna gereisd. De steun van onze eigen supportersschare kan een belangrijke factor zijn in de strijd om plaatsing van de felbegeerde Play-Offs plekken. Niet alleen in het eigen stadion, maar ook zeker buitenhuis. Het treffen met de Volendammers was weer één van de finales die bij winst het seizoenstoetje weer een stapje dichterbij zou brengen. Ook Het andere Oranje aast nog op deelname aan de Play-Offs, dus de belangen voor beide ploegen waren duidelijk. Een driepunter in deze fase van de competitie zou voor beide teams goud waard zijn. Na twee prima overwinningen op rij kon SC Cambuur ook deze avond weer drie broodnodige punten bijschrijven. De Leeuwarder formatie won namelijk met 0-1, waardoor de plaatsen die aan het einde van het seizoen recht geven op de Play-Offs binnen handbereik blijven. Door deze overwinning klom de Leeuwarder formatie op naar een (voorlopig) achtste plaats en werd de week die in het teken stond van de terugkomst van het duo Henk de Jong en Sandor van der Heide uitstekend afgesloten.

In het Kras Stadion werd eerder deze week bekend dat het contract van de huidige trainer Hans de Koning niet verlengd zal worden. De naam van clubicoon Wim Jonk wordt nadrukkelijk genoemd als toekomstig trainer van de Noord-Hollanders. Maar los van alle trainersperikelen deze week moest er vanavond weer gewoon gevoetbald worden. Dat deden de Leeuwarders met nagenoeg hetzelfde elftal, alleen verving Emanuel Mbende de geschorste Matthew Steenvoorden. Daarnaast was het meedoen van voormalig FC Volendam speler Kevin van Kippersluis vooraf een twijfelgeval, maar hij stond gewoon aan de aftrap. Aan de andere kant had Hans de Koning zijn elftal op een flink aantal plaatsen gewijzigd, waarbij met name het opstellen van verdediger Paul Kok in de spitspositie opvallend was. Dit ging ten koste van Cas Peters. Diezelfde Paul Kok raakte al vroeg in de wedstrijd de paal, waardoor de Leeuwarders goed wegkwamen. Beide ploegen waren met de nodige aanvallende intenties het veld opgekomen, waardoor er in de beginfase sprake was van een open duel. Bij beide teams was de eindpass vaak te onnauwkeurig, waardoor de wedstrijd geruime tijd doelpuntloos bleef. Na bijna een half uur spelen leek Cambuur op voorsprong te komen, maar een fantastische uithaal van Sai van Wermeskerken spatte op de lat uiteen. Ook in het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met de brilstand aan de thee gingen.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld en waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De wedstrijd was in evenwicht. Dat Cambuur een doelman van buitengewone klasse heeft liet Xavier Mous ook vanavond weer zien. Want zowel voor als na rust had hij weer een aantal prima reddingen in huis. Met het inbrengen van Nigel Robertha probeerde René Hake de wedstrijd een andere wending te geven. Die kwam er ook toen Kevin Jansen in het Volendammer strafschopgebied onderuit werd gehaald en vervolgens Sam Hendriks in twee instanties de strafschop verzilverde. De goalgetter scoorde zo alweer zijn vierde doelpunt in de laatste drie wedstrijden. Een vlammend schot van Nigel Robertha leek de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn schot belandde op de paal. Aan de andere kant was het nog even billenknijpen toen een vrije trap van de thuisploeg nog op de lat terecht kwam. Gelukkig bleef het hierbij en beleefden de Leeuwarders een prima start van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Komende vrijdag komt Almere City FC in Leeuwarden op bezoek. Net als Cambuur kenden de Flevolanders een uitstekende competitiestart, maar is de ploeg inmiddels afgezakt naar de veertiende plek. De Almeerders hebben inmiddels afscheid genomen van hun hoofdtrainer Michele Santoni, maar zijn desondanks nog steeds een serieuze kandidaat voor een plek in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Marco Tol, Darryl Baly (83. Cas Peters), Robin Schouten, Kevin Visser, Boy Deul (88. Jari Vlak), Anthony Berenstein, Rodney Antwi, Paul Kok, Nick Doodeman

Opstelling SC Cambuur: Xavier Mous, David Sambissa, Robbert Schilder, Emanuel Mbende, Sai van Wermeskerken, Robin Maulun, Kevin Jansen (80. Nino van den Beemt), Daan Boerlage, Kevin van Kippersluis,, Sam Hendriks, Alex Bangura (69. Nigel Robertha)

Scheidsrechter: de heer R. (Richard) Martens

Gele kaarten: Alex Bangura, Kevin van Kippersluis (SC Cambuur)

Aantal toeschouwers: 3.590

Fotografie: www.dijksfotografie.nl