058-2963300
SC Cambuur blijft winnen en evenaart puntenaantal vorig seizoen

SC Cambuur blijft winnen en evenaart puntenaantal vorig seizoen

5 maart 2021, 23:49

Na drie keer buitenshuis werd het weer de hoogste tijd voor een voetbalavond aan de oostkant van onze stad Leeuwarden. Te gast in het Cambuur Stadion vanavond was het Telstar van Andries Jonker en die bestempelde het affiche vooraf als “de makkelijkste wedstrijd van het seizoen.” Daarmee doelde hij op het feit dat zijn Witte Leeuwen vanavond niks te verliezen hadden en derhalve vrijuit konden voetballen. Een waarheid als een koe wanneer de koploper en nummer negen van de ranglijst het tegen elkaar opnemen, al was het verschil in Velsen-Zuid eerder dit seizoen helemaal niet zo groot en werd het een nipte 1-2 overwinning.

Hoe die verhoudingen vanavond waren? Compleet anders dan toen, want SC Cambuur speelde -zeker voor rust- als een ware koploper en combineerde er lustig op los. Dat werd alleen niet helemaal uitgedrukt in de score, maar gewonnen werd er wel: 3 tegen 1.

Met dezelfde elf als afgelopen zondag in Almere lieten de geelhemden er geen twijfel over bestaan naar wie de drie punten vanavond zouden moeten gaan. Met veel energie en tempo legde het de bezoekers de wil op en creëerde het ook volop kansen. Wat te denken van bijvoorbeeld Ragnar Oratmangoen in de negende minuut. Na een puike kapbeweging moest Schendelaar zich maximaal strekken, maar hij hield nog wel zijn doel schoon.

Dat lukte hem even later niet toen Jarchinio Antonia door kwam op rechts en met een teruggetrokken voorzet de aangesloten Robin Maulun op maat bediende. Met een technisch knap schot tekende hij voor de verdiende openingstreffer.

SC Cambuur deed het daarna bepaald niet rustiger aan en werd eerst gevaarlijk met opnieuw Oratmangoen en even later ook Kallon. De eerste kans van onze topschutter was even later wel meteen raak en met een fraaie lob liet hij net voor de tweede keer deze avond bollen.

Het was echter niet alleen rozengeur en maneschijn in de eerste helft voor SCC, want na nog geen half uur moest Issa Kallon de strijd staken met wat leek op een hamstringblessure. Hij kon nog wel zelf naar de dug-out wandelen, maar het zag er niet goed uit voor de rappe vleugelaanvaller.

Hij werd vervangen door Giovanni Korte en die moest vlak voor rust toekijken hoe El Yaakoubi met een fraaie steekpass zijn maatje Fernandes de diepte in stuurde en die bleef oog-in-oog met Stevens ijzig kalm: 2-1. Een ruststand die geen recht deed aan de verhoudingen, maar wel maakte dat het spannend bleef.

Met Ter Heide voor Hoedemakers, die met een ogenschijnlijk lichte blessure moest afhaken, en een dubbele wissel bij Telstar was het ook na rust allesbehalve saai. Eerst opende Robert Mühren het vuur en even later dook Pattynama gevaarlijk op voor het Leeuwarder doel.

Tien minuten in het tweede bedrijf mocht stadionspeaker Rein de Vries wel weer in actie komen toen Jarchinio Antonia besloot om het maar eens te proberen. Met zijn chocoladebeen schoot hij de bal onhoudbaar in de verre hoek en zo stond een comfortabele 3-1 stand op het scorebord.

De marge van twee maakte dat de wedstrijd in iets rustiger vaarwater terecht kwam, al werden beide ploegen nog meerdere keren gevaarlijk. Aan Cambuur-zijde was de ingevallen Jamie Jacobs het dichtst bij een treffer, toen hij een voorzet van Korte perfect volleerde. Zijn inzet ging echter net naast het doel en datzelfde lot was de inzet vlak voor tijd van Telstar-invaller Eindhoven beschoren. Geen treffers meer kortom in het Cambuur Stadion en dus kan er weer een keurige driepunter worden bijgeschreven aan het toch al indrukwekkende seizoen totaal van 66 punten. Komt dat puntenaantal u bekend voor? Dat zou goed kunnen, want vorig jaar was dat het puntenaantal waarmee SC Cambuur het recordseizoen eindigde.

Over precies een week komen De Jong en de zijnen opnieuw in actie. Dan is het tijd voor revanche in De Adelaarshorst, waar concurrent Go Ahead Eagles de tegenstander is.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (C), Bangura (80’ Sambissa); Hoedemakers (46’ Ter Heide), Oratmangoen (80’ Ladan), Maulun; Antonia (70’ Jacobs), Mühren en Kallon (28’ Korte)

Opstelling Telstar: Schendelaar; Fernandes, Limouri (67’ Berenstein), Regeling, El Yaakoubi, Pattynama; Cagro (46’ Overtoom), Adshead (67’ El Idrissi), Van Wetten (46’ Dijkstra) ; Plet (C) en Kökcü (79’ Eindhoven)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Scoreverloop:
11’ 1-0, Maulun
19’ 2-0, Mühren
44’ 2-1, Fernandes
56’ 3-1, Antonia

Gele kaarten: Schmidt (SC Cambuur), Adshead, El Yaakoubi en Regeling (Telstar)

Foto: www.dijksmedia.nl