058-2963300
SC Cambuur boekt dubbele oefenoverwinning op Zeeuwse bodem

SC Cambuur boekt dubbele oefenoverwinning op Zeeuwse bodem

28 juli 2023, 18:12

Met nog exact twee weken tot het allereerste competitieoptreden van SC Cambuur gedurende het seizoen 2023/2024 in de Keuken Kampioen Divisie stond er voor de geel-blauwen vandaag liefst twee oefenwedstrijden op het programma. De plaats van handeling daarbij was het pittoreske dorpje Scharendijke op het eiland Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland, waar de formatie van hoofdtrainer Sjors Ultee deze week verblijft voor een trainingskamp van zes dagen.

Op een uitstekend geprepareerd veld bij de plaatselijke amateurvoetbalvereniging en tevens gastheer ZSC’62 werden achtereenvolgens de degens gekruist met competitiegenoot Jong FC Utrecht en het Belgische SV Zulte Waregem, dat dit voetbaljaar uitkomt in de Challenger Pro League oftewel het tweede profniveau bij onze zuiderburen. Beide duels betroffen de reguliere lengte van tweemaal 45 minuten en daarbij wisten de geel-blauwen twee keer te zegevieren.

De oefenpartij tegen Jong FC Utrecht leverde een 1-0 zege op en daarbij was het Roberts Uldrikis die al in de 7e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd wist te produceren. Uit een goede voorzet van Alex Bangura na een fraaie dieptebal van Milan de Koe rondde de Letse spits keurig af. Verder noemenswaardigheden tijdens het duel waren het officieuze debuut van kersverse aanwinst Gabi Caschili, de rentree van Floris Smand en de clean sheet van Brett Minnema.

In de vriendschappelijke ontmoeting met SV Zulte Waregem vielen er voor de thee veel kansen maar geen treffers te noteren, maar na de rust was dat een ander verhaal. In de 46e minuut was het Silvester van der Water die met een vrije trap de 1-0 maakte, waarna Milan Smit in de 51e minuut voor 2-0 zorgde. In de 57e minuut deed Timothy Derijck nog wel wat terug namens de Belgen, maar voor de goed spelende Leeuwarders kwam de oefenzege niet meer in gevaar.

Na deze dubbele (oefen)wedstrijddag staat er voor SC Cambuur morgenochtend nog één training te wachten in Zeeland voordat er weer koers wordt gezet richting Leeuwarden. Volgende week is het tijd voor de allerlaatste test in de aanloop naar de competitiestart op vrijdag 11 augustus tegen FC Emmen en nemen Ultee en de zijnen het op vrijdag in het eigen Cambuur Stadion op tegen het Belgische Royal Francs Borains, dat eveneens in de Challenger Pro League speelt.

Opstelling SC Cambuur (versus Jong FC Utrecht): Minnema; Caschili (58’ Priem), Smand (23’ Anyasi), De Koe, Bangura; Pichel (65’ Nartey), Schaapman (46’ Diemers), El Hilali (46’ Kooistra); Van der Veen, Uldrikis (C) en Van der Werff

Opstelling SC Cambuur (versus SV Zulte Waregem): Van Osch; Van der Meer, Tol, Bergsma, Sylla; Breij, Van Kaam (C), De Jong; Balk (63’ Schaapman), Smit en Van der Water

Scoreverloop SC Cambuur – Jong FC Utrecht:
7’ 1-0, Uldrikis

Scoreverloop SC Cambuur – SV Zulte Waregem:
46’ 1-0, Van der Water
51’ 2-0, Smit
57’ 2-1, Derijck

Foto: www.dijksmedia.nl