058-2963300
SC Cambuur boekt eenvoudige zege op Telstar

SC Cambuur boekt eenvoudige zege op Telstar

14 april 2017, 22:47

Op de avond van Goede Vrijdag, een dag nadat Leeuwarden volop in het teken van The Passion had gestaan, waren de goden SC Cambuur goed gezind. De Leeuwarders die na de meer dan uitstekende overwinning op NAC Breda een week geleden blaakten van het zelfvertrouwen, bonden ook de Witte Leeuwen uit Velsen-Zuid aan de zegekar. Cambuur was heer en meester en had weinig te duchten van de Noord-Hollanders die de laatste wedstrijden van het seizoen alleen nog om de sportieve eer spelen. SC Cambuur, door prima resultaten de afgelopen weken opgeklommen naar de gedeeld derde plaats, zegevierde na een ruststand van 2-0 uiteindelijk met 5-1 en boekte hiermee de derde zege op rij. Bovendien nam het door deze overwinning de eerste plek over in de strijd om de vierde periodetitel.

Het technisch duo Sipke Hulshoff en Arne Slot verkeren al wekenlang in een luxepositie. Een nagenoeg fitte selectie, waardoor er aan de ene kant wat te kiezen valt, maar ook spelers teleurgesteld moeten worden door ze op de reservebank te laten plaatsnemen. Vanavond kon de technische leiding helaas niet beschikken over Robbert Schilder. De centrale verdediger die als dragende speler al tijden fantastisch sturing geeft aan de blauw gele defensie moest vanwege een blessure dit duel aan zich voorbij laten gaan. Delvechio Blackson was aan de linkerkant zijn vervanger, waardoor Marvin Peersman naar het centrum van de verdediging verhuisde. In vergelijking met de voorgaande wedstrijden tegen FC Emmen en NAC Breda stond daarnaast Stefano Lilipaly in het basiselftal.

Cambuur kwam in de achtste minuut al op voorsprong. Vroeg druk zetten op de verdediging van het team van vertrekkend hoofdcoach Michel Vonk zorgde ervoor dat Sander van de Streek de thuisploeg al vroeg aan de leiding hielp. Alweer zijn negentiende competitietreffer. Jordy van Deelen en Tarik Tissoudali kregen daarna fraaie kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Cambuur verzuimde echter definitief afstand te nemen. En omdat Telstar zich niet ingroef, kreeg de huidige nummer vijftien van de Jupiler League ook een aantal mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Vlak voor het rustsignaal werd de marge toch vergroot toen Tarik Tissoudali met een fraaie actie de 2-0 op het scorebord zette.

Na rust kwam Cambuur energiek uit de kleedkamer en creëerde in een kort tijdsbestek een aantal fraaie kansen. Een handsbal van Fabian Serrarens in zijn eigen strafschopgebied betekende dat Erik Bakker vanaf de penaltystip mocht aanleggen. Vanzelfsprekend benutte hij dit buitenkansje en bracht de stand daarmee op 3-0. Telstar, de oude ploeg van Stefano Lilipaly en Tarik Tissoudali had niks meer in de melk te brokkelen. De tussenstand maakte het ook mogelijk een aantal wisselspelers speelminuten te gunnen. Een van de invallers was Daan Boerlage die vandaag een tweejarig contract bij onze club tekende. Een andere invaller, Xander Houtkoop maakte in de 81e minuut op prachtige wijze de 4-0. Telstar speelde in deze fase noodgedwongen met 10 man, omdat Mohammed Ajnane met een vervelende blessure het veld moest verlaten en Michel Vonk al drie keer had gewisseld. Desondanks redde Naoyuki Yamazaki in de 90e minuut toch de spreekwoordelijke eer voor Telstar, maar het slotwoord was weer voor de Leeuwarders. De ingevallen Martijn Barto zorgde namelijk voor de 5-1 eindstand.

Veel tijd om van deze driepunter te genieten is er niet voor de blauw gele manschappen niet mij. Maandagmiddag, Tweede Paasdag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan is Jong FC Utrecht in de eigen Galgenwaard de volgende opponent. Thuis wisten de Leeuwarders, enigszins moeizaam, de jonge Domstedelingen met 4-2 te verslaan. Een wedstrijd die eigenlijk maar één resultaat mag opleveren in een stadion waar de Leeuwarders zeer goede herinnering aan bewaren.

Opstelling SC Cambuur: Harm Zeinstra, Jordy van Deelen (60. Martijn Barto), Marvin Peersman (73. Xander Houtkoop), Delvechio Blackson, Matthew Steenvoorden, Erik Bakker, Jamiro Monteiro, Stefano Lilipaly, Jergé Hoefdraad, Sander van de Streek (67. Daan Boerlage), Tarik Tissoudali

Opstelling Telstar: Boy de Jong, Toine van Huizen (46. Calvin Valies), Frank Korpershoek, Jordy Tutuarima, Donny van Iperen, Benjamin van den Broek (73. Bryan Ottenhoff), Edo Knol, Guyon Philips (69. Naoyuki Yamazaki), Orhan Džepar, Fabian Serrarens

Scheidsrechter: de heer C. (Christiaan) Bax

Gele kaarten: Donny van Iperen, Fabian Serrarens, Edo Knol (Telstar), Sander van de Streek (SC Cambuur)

Aantal Supporters: 7.610

Foto: www.dijksfotografie.com