058-2963300
SC Cambuur boekt eerste driepunter van 2017 bij Jong PSV

SC Cambuur boekt eerste driepunter van 2017 bij Jong PSV

21 januari 2017, 23:10

Op het ijskoude Sportcomplex De Herdgang heeft SC Cambuur vanavond de eerste drie punten van het kalenderjaar 2017 binnengehaald. Door doelpunten van Sander van de Streek en Tarik Tissoudali werd het na negentig vermakelijke minuten 0-2. Een puike prestatie, want Jong PSV won hiervoor liefst acht van haar tien laatste thuiswedstrijden.

De mannen van Hulshoff en Slot begonnen voortreffelijk aan het duel in Eindhoven. Binnen een minuut was het Jergé Hoefdraad die clubtopscorer Sander van de Streek wist te vinden in de zestien en laatstgenoemde faalde oog in oog met Jurjus niet: 0-1.

Het vroege doelpunt veranderde niets aan de intenties van beide ploegen. Zowel Jong PSV als SC Cambuur zette de verdediging van de tegenpartij vroeg onder druk en dit leverde een wedstrijd op met een enorm hoog tempo en veel mogelijkheden. De betere hiervan waren voor SC Cambuur, maar Van de Streek, Hoefdraad en Barto wisten deze niet te verzilveren.

Dat het bij één treffer bleef voor de thee was ook te danken aan de sterk keepende Harm Zeinstra. In een goede fase van Jong PSV voor rust was het Rosario met de grootste kans voor de jongelingen van PSV, maar één op één met de Leeuwarder doelman wist ook hij het net niet te vinden.

Een vervelend moment al vroeg in de tweede helft was het uitvallen van Sander van de Streek. De middenvelder moest het veld noodgedwongen verlaten met een hamstringblessure. Morgen wordt er een echo gemaakt om te kijken wat de schade precies is.

Zijn vervanger was Farshad Noor, afgelopen week op huurbasis overgekomen van Roda JC, en dus debuterend. Hij had precies een kwartier nodig om de eerste assist achter zijn naam te krijgen. Een prachtige steekpass zorgde er voor dat die andere nieuweling en invaller, Tarik Tissoudali, zijn eerste treffer in dienst van SC Cambuur kon aantekenen.

In het restant van de wedstrijd bleef SC Cambuur de dominante ploeg en kwam het eigenlijk geen moment meer in gevaar. Even leek het in extremis nog 0-3 te worden, maar de treffer van Omar El Baad werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Dankzij deze prima overwinning klimt SC Cambuur naar een gedeeld zevende stek op de ranglijst. Komende woensdag is alweer de volgende afspraak. Dan is in de kwartfinale van de KNVB-Beker FC Utrecht de tegenstander (aftrap 18.30 uur).

Opstelling Jong PSV: Jurjus, Van Vlerken, Alberto, Van Bruggen, Carolina, Rosario, Rigo, Rommens, Paal, Verreth en Lammers

Opstelling SC Cambuur: Zeinstra, Anderson, El Baad, Peersman, Schilder, Houtkoop, Bakker, Monteiro, Van de Streek (’52 Noor) , Barto en Hoefdraad (’46 Tissoudali)

Doelpunten: ‘1 Sander van de Streek, ’67 Tissoudali

Gele kaarten: Geen

Foto: www.dijksfotografie.com