058-2963300
SC Cambuur boekt fraaie oefenoverwinning op PEC Zwolle

SC Cambuur boekt fraaie oefenoverwinning op PEC Zwolle

5 september 2023, 15:15

Geen normale trainingsdag voor de eerste selectie van SC Cambuur vandaag, want op het programma stond een duel in vriendschappelijk verband bij en tegen Eredivisionist PEC Zwolle voor de manschappen van hoofdtrainer Sjors Ultee. De geel-blauwen wisten daarbij een knap resultaat te boeken, want in de Hanzestad werd het liefst 0-3 voor de jongens van het Cambuurplein. Een fraaie opsteker voor het moraal met het oog op de aankomende duels in competitieverband.

Met kersverse aanwinsten Thomas Poll en Jeremy van Mullem in de basis werd er om klokslag 13.00 uur afgetrapt in een zonnig Overijssel en golfde het spel van meet af aan op en neer. Zo moest Brett Minnema in het eerste kwart tweemaal reddend optreden na Zwolse schoten vanaf randje zestien. Michael Breij daarentegen probeerde het op de ander zijde van het veld twee keer van behoorlijke afstand, maar wist daarbij PEC-doelverdediger Hauptmeijer niet echt te testen.

Na een korte drinkpauze was het Michael Breij die zo’n tien minuten later de ban brak in het MAC3PARK Stadion. Na een kort genomen hoekschop kreeg hij de bal terug van Daniël van Kaam en met enig fortuin langs zijn directe tegenstander, waarna het afronden uitstekend was. Met links werkte hij de bal hard het doel in. Vlak voor de rust liet PEC nog wel een enorme kans op de gelijkmaker liggen, maar was het Bobson die van zeer dichtbij het leer niet langs Minnema kreeg.

In het tweede bedrijf verschenen er aan (zwart-)geel-blauwe zijde acht verse krachten binnen de lijnen, waaronder de nieuwe doelman Daan Reiziger en O18-speler Iwan Henstra. Laatstgenoemde leverde het eerste wapenfeit na de pauze, maar zag dat zijn schuiver richting de rechter benedenhoek een prooi was voor Hauptmeijer. Even later was het De Koe die fraai Pichel wegstak, maar de middenvelder kreeg de bal in de een-op-een niet langs de Zwolle-doelman.

Op ruim een uur spelen beloonde SC Cambuur zich met een twee doelpunt en was uitgerekend Iwan Henstra, die zijn officieuze debuut in de hoofdmacht maakte, de gevierde man. Na een slalom door de zestien rondde de jongeling goed af. En toen was de koek nog niet op voor de Leeuwarders, want in het laatste kwartier deed ook Matthias Nartey een duit in het zakje. Hij wist een scherp aangesneden lage vrije trap van Youns El Hilali bij de eerste paal binnen te lopen.

Na dit vriendschappelijke duel heeft de eerste selectie van SC Cambuur morgen een rustdag, waarna vanaf donderdag de voorbereidingen op de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch van komende zaterdag (aftrap: 18.45 uur) worden hervat.

Opstelling PEC Zwolle: Hauptmeijer (C); Bos (60’ Kroeze), El Azzouzi (46’ Görlich), Van der Haar, Dedes (46’ Ruward); Fichtinger, Huiberts; Bobson (67’ Kuijpers), Velanas (70’ Oukhattou), Serrano (67’ Fontana); Vellios (70’ Campagne)

Opstelling SC Cambuur: Minnema (46’ Reiziger); Van der Meer (67’ Caschili), De Koe (67’ Tol), Bergsma (67’ Smand), Poll (46’ Sylla); Breij (46’ Pichel), Van Mullem (46’ Visser), Van Kaam (C) (46’ Nartey); Van der Veen (46’ Henstra, 67’ Balk), Van der Werff (46’ El Hilali), Kooistra (46’ Veldman)

Scoreverloop:
35’ 0-1, Michael Breij
71’ 0-2, Iwan Henstra
82’ 0-3, Matthias Nartey

Foto: Cambuur Media