058-2963300
SC Cambuur boekt knappe oefenzege op Eredivisionist PEC Zwolle

SC Cambuur boekt knappe oefenzege op Eredivisionist PEC Zwolle

1 augustus 2020, 19:59

SC Cambuur oefende deze voorbereiding al twee keer eerder tegen respectievelijk ONS Sneek (11-0) en Harkemase Boys (4-1), maar vandaag konden de mannen van Henk de Jong pas echt aan de bak. Met PEC Zwolle kwam namelijk een inmiddels stabiele factor uit de Eredivisie op bezoek en dat maakte het oefenduel van vanmiddag een interessante krachtmeting voor de sterkste ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen.

Het scheelde overigens weinig of de wedstrijd van vanmiddag was niet doorgegaan vanwege een positieve coronatest bij een staflid van de bezoekers uit Zwolle. Gelukkig bleek dit geen gevaar voor de overige spelers en stafleden en dus werd er om 17.00 uur vanmiddag gewoon afgetrapt. Al is gewoon nog steeds relatief in deze coronatijden, want in het stadion en op de tribunes gelden nog steeds tal van maatregelen en is de anderhalve meter afstand nog steeds van toepassing.

Toch waren er ruim 1.000 supporters aanwezig in het Cambuur Stadion en daarmee heeft SC Cambuur -voor wat het waard is- een primeur te pakken. Het is namelijk voor het eerst sinds maanden dat er weer viercijferige aantallen supporters aanwezig zijn bij een wedstrijd in het Nederlandse voetbal.

De duizend geel-blauwen kregen een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld met weliswaar niet geweldig veel kansen, maar wel met twee ploegen die probeerden op te bouwen en verzorgd te voetballen. Dat resulteerde in enkele fraaie combinaties en goedlopende aanvallen, zeker aan Cambuur-zijde. Dat het in de 22e minuut 1-0 werd was dan ook geen verrassing en de doelpuntenmaker was dat evenmin. Inderdaad, het was Robert Mühren, de topschutter van het seizoen 2019/2020, die de bal strak en hard in de linkerbenedenhoek schoot nadat de bal via de kluts vrij kwam te liggen.

Was PEC Zwolle dan helemaal niet gevaarlijk? Nauwelijks. De ploeg van trainer John Stegeman wist zich weliswaar regelmatig onder de hoge druk van SC Cambuur uit te spelen, maar echt gevaarlijk voor de goal werd het niet. Al hadden de Zwollenaren misschien een penalty moeten hebben nadat Bos een Zwolse aanvaller onschadelijk maakt en daarbij ook de man raakte.

Na de thee liefst tien nieuwe gezichten bij SC Cambuur en ook bij PEC Zwolle werd er flink door gewisseld. Dat leverde geen ander spelbeeld op: SC Cambuur had het betere van het spel en werd ook meteen twee keer gevaarlijk. Beide keren was het de sterk spelende Ragnar Oratmangoen die dicht bij een verdubbeling van de marge was. Giovanni Korte had na bijna een uur spelen iets meer geluk en wist het net van dichtbij wel te vinden.

In de slotfase waren Van der Kaap, Oratmangoen en vooral Kallon nog heel dicht bij een treffer, maar het bleef bij 2-0 in een warm en zonnig Cambuur Stadion. Daarmee boekt SC Cambuur na een zware trainingsweek in Epe een overtuigen en toch wel  hele knappe 2-0 zege op PEC Zwolle.

Opstelling SC Cambuur eerste helft: Bos; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten (c), Bangura; Akoy, Jacobs, Maulun; Antonia, Mühren en Paulissen

Opstelling SC Cambuur tweede helft: Bos; Ter Heide, Nieuwpoort (c), Van der Kaap, Sambissa; Hoedemakers, Breij, Oratmangoen; Korte, Ladan en Kallon

Opstelling PEC Zwolle eerste helft
: Hauptmeijer, Van Wermeskerken, Van Polen (c), Kersten, Paal; Strieder, Clement, Drost, Saymak; Huiberts en Flemming

Opstelling PEC Zwolle tweede helft: Hauptmeijer; Bajselmani, Van den Belt, Van den Berg, Reijnders; Caschili (73. Lagsir), Leemans, Nakayama; Van Crooij, Ghoochannejhad, Van Duinen.

Scheidsrechter: Siemen Mulder

Scoreverloop:
22’ Mühren
57’ Korte

Foto: www.cambuurimages.nl