058-2963300
SC Cambuur boekt krappe overwinning op RWDM in tweede oefenduel

SC Cambuur boekt krappe overwinning op RWDM in tweede oefenduel

17 juli 2021, 15:57

In het Gelderse Delden werkten de mannen van Henk de Jong vanmiddag het tweede duel af van de voorbereiding op het aanstaande Eredivisieseizoen. Het had de derde wedstrijd van de oefencampagne moeten zijn, maar doordat FC Dordrecht afgelopen dinsdag op de vooravond moest afzeggen wegens ziekte ging die helaas niet door.

Tegenstander op het veld van de plaatselijke SV was het Belgische RWD Molenbeek. Waar u die club van zou kunnen kennen? Het is de vervanger van de voormalige Belgische topclub RWDM -waar Johan Boskamp ooit furore maakte- en komt momenteel onder stamnummer 5479 uit in de Eerste klasse B, het tweede niveau bij onze zuiderburen.

De Belgische gastheer van het oefenduel speelde in een 5-2-3 formatie en had besloten zich voornamelijk bezig te houden met het tegenhouden van de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Dat leverde een eenzijdige wedstrijd op met veel balbezit voor SC Cambuur, maar weinig echt grote kansen.

Nadat Goncalvez namens de thuisploeg het eerste schot had gelost, was het SC Cambuur dat de klok sloeg en met Issa Kallon voor gevaar zorgde. De rappe vleugelaanvaller beproefde zijn geluk vanaf de rand van de zestien, maar het zou niet zijn middag worden.

Meer geluk had de na een half uur ingevallen Mitchel Paulissen, toen hij zo’n vijf minuten voor rust een puike Leeuwarden aanval beloonde met een treffer. Er kwam wat hulp van de Belgische doelman bij kijken, maar de voorsprong was we degelijk terecht en de aanval niet minder fraai.

In de theepauze vielen er twee wissels aan Leeuwarder zijde te noteren; Sam Hendriks kwam binnen de lijnen voor Tom Boere en Jhondly van der Meer was de vervanger van Doke Schmidt.

Het leverde geen ander spelbeeld op, want ook na rust was het Cambuur met het leeuwendeel van het balbezit, was het Cambuur dat het spel dicteerde, maar was ook Cambuur dat in de eindfase net niet slim of zuiver genoeg was om de score uit te bouwen.

Al was Breij na iets meer dan een uur spelen wel dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn kopbal op aangeven van Hendriks was makkelijk te vangen voor Defourny, de sluitpost van de Belgen.

Kreeg Molenbeek dan helemaal geen kansen? Heel sporadisch. Eén keer moest de prima keepende Pieter Bos zich strekken, maar daar bleef het dan ook bij en hetzelfde gold voor de score. Het bleef bij 0-1 en daarmee boekt SC Cambuur andermaal een overwinning en heeft het vooral weer wat broodnodige wedstrijdminuten in de benen.

De volgende afspraak is over precies een week op zaterdag 24 juli. Dan zijn we te gast in het Mac3Park Stadion en nemen we het vanaf 14.30 uur op tegen PEC Zwolle.

Opstelling SC Cambuur: Bos; Schmidt (46′ Van der Meer), Tol (30′ Mac-Intosch), Schouten (C) (60′ Tol), Bangura (30′ Sambissa); Hoedemakers (60′ Van Mameren), Maulun (60′ Breij), Breij (30′ Paulissen); Doodeman (60′ Deuling), Boere (46′ Hendriks) en Kallon (60′ Bangura)

Opstelling: RWD Molenbeek: Defourny; Liebert, Dante, Ruyssen, Le Joncour, Mpati; Gece, Rommens; Claes, Goncalvez, Nzuzi.

Scoreverloop:
38′ 0-1, Paulissen

Foto: www.dijksmedia.nl