058-2963300
SC Cambuur boekt nuttige en verdiende zege op Helmond Sport

SC Cambuur boekt nuttige en verdiende zege op Helmond Sport

19 oktober 2018, 22:54

SC Cambuur heeft in eigen huis verdiend afgerekend met Helmond Sport. Dat moest ook wel, want alles met een geel-blauw hart snakte naar een zege. Die kwam op een cruciaal moment. In de eerste plaats moest er een einde komen aan de serie van verlieswedstrijden en ten tweede konden de verse perikelen rond het nieuwe stadion wel een positieve impuls gebruiken. De drie punten waren goed voor een plekje hoger op de ranglijst: van acht naar zeven.

Voor de rust, zeker in het eerste half uur, had Cambuur de klus moeten klaren. Een paar grote kansen werden niet benut. Justin Mathieu knalde in de derde minuut op de lat, Nigel Robertha vond met een venijnige inzet nog net keeper Stijn van Gassel op z’n weg. Even dreigde het nog mis te gaan toen Helmond Sport op het half uur bijna profiteerde van een misverstand in de defensie van de thuisclub. In de 38e minuut gebeurde toch wat heel Cambuur had gehoopt en verwacht. De 1-0 kwam van Kevin van Kippersluis uit een mooie aanval. Vlak daarop stond de 2-0 op het bord en weer was het Van Kippersluis die er voor tekende, opnieuw na een fraaie aanval. Na een moment van onoplettendheid werd het nog voor de thee 2-1.

Cambuur was met elan, gretigheid en passie aan de wedstrijd begonnen. Hake: “Wij kwamen goed voor de dag en bleven het initiatief houden.” Na de rust was het andere koek. Cambuur speelde slordig, maar gelukkig viel de derde treffer (van Nigel Robertha) nog eer er een uur was gespeeld. Die goal bracht niet de gewenste rust in de ploeg. Helmond Sport kreeg meer balbezit, maar wist daar niet goed mee om te gaan. Xavier Mous moest een paar keer ingrijpen en deed dat prima. Mede door zijn toedoen bleef Cambuur aan de goede kant van de score. De driepunter was meer dan welkom, want “wij zaten in den lastige fase en dan is er één ding dat telt en dat is winnen,” aldus Hake.

Cambuur moet komende vrijdag naar Go Ahead Eagles, een mooi meetmoment. Deventer is koploper. Dan weet je waar je staat. Als Cambuur met dezelfde lef en overtuiging begint en dat langer dan een helft weet vol te houden kan er zo maar iets moois ontstaan.

SC Cambuur: Mous, El Baad, Mbende, Schilder, Van Wermeskerken, Conraad (78. Kallon), Ciganiks (69. Schils), Boerlage, Mathieu, Robertha, Van Kippersluis (45. Rossi)

Helmond Sport: Van Gassel, Meijers, Janzen (84. Wesdorp), Snepvangers, Swinnen, Koolhof (75. Muzaqi), Zwanen, De Braal, Fecunda, Zeldenrust, Naudts

Scheidsrechter: Van der Laan

Scoreverloop: 38. 1-0 Van Kippersluis; 43. 2-0 Van Kippersluis; 45+1. 2-1 Zwanen; 59. 3-1 Robertha

Gele kaarten: Ciganiks (SC Cambuur), Meijers en Snepvangers (Helmond Sport)

Supporters aanwezig: 7.021

Man of the Match: Kevin van Kippersluis kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Wedstrijdsponsor: Kunststofvloeren Friesland, Franeker

Balsponsor: Jovi, Leeuwarden

Aanvoerdersbandsponsor: MF Uitzendbureau, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: dinsdag 30 oktober om 19.45 uur tegen Koninklijke HFC (tweede ronde KNVB-Beker)

Foto: www.dijksfotografie.com