058-2963300
SC Cambuur boekt puike oefenoverwinning op Heracles Almelo

22 juli 2023, 18:07

Vanmiddag stond in het Cambuur Stadion alweer de derde afspraak van de voorbereiding op het programma wat betreft oefenduels en te gast was de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie van het afgelopen jaar: Heracles Almelo. Na de zeges op SSV Jeddeloh (3-0 winst) en Harkemase Boys (4-0) weer een stuk sterkere tegenstander qua weerstand, maar desondanks stapten de geel-blauwen met een fraaie 4-1 overwinning van het veld in het eigen Cambuur Stadion.

Het was lekker druk aan het Cambuurplein en dat was niet in de laatste plaats omdat de seizoenkaarthouders vandaag gratis toegang hadden tot de wedstrijd. Een fraaie geste vanuit de club en de aanwezige supporters kregen bovendien waar voor hun geld, want er werd bij uitzondering twee keer zestig minuten gevoetbald. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de opbouw van de intensiteit in de voorbereiding.

In het eerste uur golfde het spel op en neer en waren het de Almeloërs die al na twaalf minuten spelen de ban braken. Een goed aangesneden vrije trap van Jetro Willems werd binnengeschoven door Sven Sonnenberg. Lang konden de gasten echter niet genieten van deze voorsprong, want twee minuten later zorgde Roberts Uldrikis voor de gelijkmaker. Na een kopbal van Youns El Hilali tegen het aluminium was de centrumspits het meest attent en tikte hij de bal binnen.

Na de pauze verschenen tien nieuwe namen binnen de lijnen bij SC Cambuur en was het Milan Smit die na een puike voorzet van Alex Bangura de geel-blauwen na iets meer dan een kwartier op voorsprong schoot. Diezelfde Smit mocht ook na pakweg honderd minuten achter een penalty gaan staan en schoot deze onberispelijk binnen. Het slotakkoord was voor Remco Balk, die na een steekbal van aanvalsleider Smit de vierde geel-blauwe treffer het doel in schoof.

In het restant van dit weekend gaan de benen van de heren spelers omhoog om goed te herstellen en klaar te zijn voor het trainingskamp van komende week. De spelersbus zet dan koers naar Zeeland, waar Ultee en zijn mannen een week lang op bivak zijn en op vrijdag (28 juli) gaan oefenen tegen Jong FC Utrecht en het Belgische SV Zulte Waregem.

Opstelling SC Cambuur (eerste helft): Van Osch; Mercera, Tol (C), Veldman (60’ De Koe), Sylla; El Hilali (33’ Schaapman), Pichel, De Jong; Van der Water, Uldrikis en Van der Veen

Opstelling SC Cambuur (tweede helft): Van Osch (91’ Minnema) ; Van der Meer, De Koe, Bergsma (106’ Anyasi), Bangura; Schaapman (91’ Visser), Van Kaam, Van der Werff; Kooistra, Smit en Balk

Opstelling Heracles Almelo (eerste helft): Bucker; Bakboord, Sonnenberg, Bultman, Willems; De Keersmaecker, Ibrahimoglu, Ouahim; Limbombe, Hornkamp en Hansson

Opstelling Heracles Almelo (tweede helft): Jansink (91’ Jalving); Wieckhoff, Cestic, Olde Keizer, Roosken; Vejinovic, Scheperman, Engels; Wehmeyer, Satriano en Nankishi

Scoreverloop:
12’ 0-1, Sonnenberg
14’ 1-1, Uldrikis
77’ 2-1, Smit
102’ 3-1, Smit (penalty)
109’ 4-1, Balk