058-2963300
SC Cambuur C1 incasseert eerste tegendoelpunt

SC Cambuur C1 incasseert eerste tegendoelpunt

8 november 2015, 21:39

VELOCITAS C1 1-9 SC CAMBUUR C1
0-1 Sil Bos (2.), 0-2 Deno Alejo (20.), 0-3 Kevin de Vries (27.), 1-3 (35.), 1-4 Jens van der Heide (36.), 1-5 Sil Bos (38.), 1-6 Jhondly van der Meer (39.), 1-7 Sil Bos (48.), 1-8 Milan de Koe (60.), 1-9 Milan de Koe (67.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda (36.Willem de Boer), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Koen Kribben (55.Maurice Lap), Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Jhondly van der Meer), Deno Alejo (45.Jorn Jongsma), Bart Kooistra (36.Jens van der Heide), Feike Zijlstra.

In de Derde Divisie boekten de C-junioren van SC Cambuur ook in hun zevende wedstrijd een ruime overwinning. “Eigenlijk is het elke week hetzelfde liedje en kijk je naar een kat en muis spel. Ook vandaag was het niet echt een wedstrijd,” zei trainer Michiel Buursma. Een beslissende voorsprong werd er derhalve wel genomen. Vlak voor rust incasseerde Cambuur de eerste tegentreffer van het seizoen. Buursma: “Wij hadden geen druk op de bal en de doelman stond te ver voor de goal. Daardoor kon de bal gelift worden. Over de eerste helft ben ik ook niet helemaal tevreden. Doordat wij niet goed positie kozen konden we niet lekker opkomen.”

Dat veranderde in de tweede 35 minuten. “De jongens hebben in de rust zelf de pijnpunten aangegeven en oplossingen aangedragen en dat is best knap. Je zag dat aan het begin van de tweede helft ook direct terug. Wij scoorden drie goals in drie minuten en dat was het gevolg van datgene wat zij besproken hadden,” aldus Buursma. Uiteindelijk bleef de teller steken op negen doelpunten. De achtste treffer, gescoord door Milan de Koe, was de 100ste officiële treffer van dit seizoen (beker en competitie). Volgende week wacht in Leeuwarden de confrontatie met koploper ACV. De ploeg uit Assen heeft echter wel twee duels meer gespeeld.

SC CAMBUUR D1 0-1 FC UTRECHT D1
0-1 (18.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Max Faber, Floris Smand, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Daan Visser, Niels ten Veen, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Gregory Daraji. Wissels: Tom Roorda, Milo Postma, Jort van der Meulen, Xanthi Dijkstra, Tobias Hoogstra, Matthias Nartey, Milan Smit, Bjarn Zorgdrager.

De D-pupillen van SC Cambuur hielden aan de wedstrijd tegen FC Utrecht geen punten over. “Zij waren het vaakst gevaarlijk en dan met name in de beginfase,” zei trainer Elwin van Keulen. De thuisploeg zette ook een aantal goede aanvallen op. In een op een situaties met de Utrechtse goalie misten zowel Bjarn Zorgdrager als Steyn Potma. De enige treffer viel na achttien minuten spelen. Doelman David Huistra werd van 25 meter verschalkt. Van Keulen: “Veel tegendoelpunten vallen dit seizoen uit afstandsschoten en standaardsituaties. Dit doelpunt viel ook nog op het moment dat we controle over de wedstrijd hadden. Toch kijk ik met een goed gevoel terug op de eerste helft.”

“Utrecht ging na rust 3-4-3 spelen en daardoor kregen ze wat meer grip op Cambuur.” Gregory Daraji kreeg een schietkans maar gescoord werd er door de geelblauwe formatie niet. De laatste tien minuten waren voor de ploeg uit de Domstad. Nog tweemaal werd FC Utrecht gevaarlijk maar doelman Huistra hield zich goed staande. “Voor ons is het lastig om tot veel 100% kansen te komen en die dan ook daadkrachtig af te ronden. We waren echter dichtbij en daarom moet dit hoop geven op de volgende wedstrijden,” aldus Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Vitesse A1 6-0 FC Groningen A1
FC Groningen B1 0-2 Willem II B1
De Graafschap C1 1-1 FC Groningen C1
FC Groningen D1 1-1 Vitesse D1
Hoogezand D1 1-4 FC Groningen D2

Foto’s: Jan Westman Fotografie (C1) / Auke Smit (D1) 

IMG_4544 IMG_4425

_MGL1291 _MGL1282 _MGL1241 _MGL1169