058-2963300
SC Cambuur C1 is kampioen!

SC Cambuur C1 is kampioen!

16 april 2016, 20:24

De C-junioren van SC Cambuur zijn kampioen van de Derde Divisie H geworden. De D-pupillen leden daarentegen een fors verlies in Hengelo.

SC CAMBUUR C1 4-0 ONS SNEEK C1
1-0 Deno Alejo (26.), 2-0 Jorn Jongsma (34.), 3-0 Feike Zijlstra (51.), 4-0 Bart Kooistra (67.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Martijn Ferwerda (58.Willem de Boer), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra (63.Maurice Lap), Kevin de Vries, Jens van der Heide (63.Koen Kribben), Sil Bos (38.Youri Sletering), Bart Kooistra, Jorn Jongsma (58.Quinten Lamsma), Deno Alejo.

SC Cambuur C1 speelt na een grote zege op ONS Boso Sneek C1 een trede hoger in het seizoen 2016/2017. Toch ging het allemaal niet vanzelf in de kampioenswedstrijd op sportpark Kalverdijkje. “Ik merkte wel dat er zenuwen waren,” vertelde trainer Michiel Buursma. “Dit was geen wedstrijd als alle andere en de spanning was voelbaar. We hadden vijf minuten nodig om die eraf te halen maar daarna hadden we de controle over de wedstrijd.”

Tweemaal kon er in de eerste 35 minuten gejuicht worden. Deno Alejo opende de score en die werd op fraaie wijze verdubbeld door Jorn Jongsma. Jongsma ontving de bal van Alejo, draaide weg en haalde vervolgend doeltreffend uit. Buursma: “Na rust ging het beter en hadden we nog iets meer controle. De doelpunten van ons vielen allebei uit vrije trappen.” Feike Zijlstra was de eerste speler die daaruit scoorde. Drie minuten voor tijd trof ook Bart Kooistra doel.

En dus was het na afloop terecht feest in Leeuwarden. SC Cambuur C1 won tot nu toe 20 van de 21 gespeelde competitiewedstrijden en scoorde daarin liefst 125 maal. “Ik ben opgelucht dat het gelukt is en tevens blij voor de jongens. We gaan er deze week van genieten,” aldus Buursma. Na de wedstrijd kregen de spelers bloemen en sprak voorzitter Ype Smid spelers en staf toe. Vervolgens sneed Buursma de taart aan in de kantine. Donderdag, als SC Cambuur thuis speelt tegen Willem II, zullen ook nog enkele festiviteiten plaatsvinden.

FC TWENTE D1 5-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (4.), 2-0 (30.pen.), 3-0 (40.), 4-0 (47.), 5-0 (60.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Max Faber, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Steyn Potma, Milan Smit, Gregory Daraji. Wissels: David Huistra, Matthias Nartey, Bas Verbree, Milo Postma, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Dinand Lourens.

In de strijd tegen degradatie liepen de D-pupillen van SC Cambuur tegen een hoge nederlaag op. De omstandigheden in de uitwedstrijd tegen FC Twente waren zwaar. “We speelden op een hard veld met een lichte bal die wel hard was. Dan moet je de bal strak en vooral hard inspelen,” zei trainer Elwin van Keulen. De meeste tegendoelpunten vielen juist doordat de ballen te kort werden ingespeeld. De thuisploeg nam snel de leiding maar de geelblauwe formatie kende daarna een goede periode.

Van Keulen: “Na een moeizaam begin kenden we na hun doelpunt een fase waarin we goed speelden. We speelden veel op de helft van Twente en creëerden ook veel kansen.” Een treffer werd wegens buitenspel afgekeurd en een kopbal van Floris Smand miste net precisie. Ver in blessuretijd kreeg Twente een strafschop waardoor de achterstand groter werd. “We gingen teleurgesteld de rust in maar hadden wel het gevoel dat er nog kansen lagen,” aldus Van Keulen. Na wederom een fout in de opbouw besliste Twente na tien minuten in de tweede helft de wedstrijd.

Ook een kopbal van Martijn de Rooij werd wegens buitenspel afgekeurd. De thuisploeg scoorde nog wel een paar maal en won uiteindelijk fors. Elwin van Keulen: “In deze wedstrijd konden de spelers moeilijk omgaan met het type bal op een type veld en de harde wind. We moeten echter in staat zijn om spelers op te leiden die ook onder moeilijke omstandigheden kunnen presteren. Ik had verwacht dat we beter zouden spelen dan dat we gedaan hebben. Na de 1-0 heeft het er even ingezeten maar door verzorgd druk zetten van Twente hebben zij terecht gewonnen.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 1-1 ADO Den Haag A1
NEC/FC Oss B1 0-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 5-0 Be Quick 1887 C1

IMG-20160416-WA0003 IMG-20160416-WA0004 IMG-20160416-WA0005