058-2963300
SC Cambuur C1 lijdt eerste nederlaag

SC Cambuur C1 lijdt eerste nederlaag

30 januari 2016, 17:28

De jeugdteams van SC Cambuur behaalden dit weekeinde geen punten.

SC CAMBUUR C1 0-1 FLEVO BOYS C1
0-1 (66.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jhondly van der Meer, Kevin de Vries, Koen Kribben (19.Quinten Lamsma), Deno Alejo, Bart Kooistra, Youri Sletering.

De C-junioren van SC Cambuur leden in competitieverband de eerste nederlaag van het seizoen. “Dit was een zeer terechte nederlaag,” zei trainer Michiel Buursma na afloop. “Qua kansen was de wedstrijd wel gelijkwaardig. Flevo Boys heeft de nodige kansen gemist. Wij hebben daar ook wel wat tegenover gezet maar het werd niet wat je ervan verwacht had.” In de eerste 35 minuten werd niet gescoord en Buursma was niet tevreden over het vertoonde spel. “We hebben niet goed gevoetbald. Veel ballen werden gepompt en dat leverde onverzorgd spel van ons op.”

Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid om aan de leiding te komen. Feike Zijlstra werd in de zestien omver geduwd maar de toegekende strafschop werd gepakt door de doelman van Flevo Boys. Vlak voor tijd scoorde de ploeg uit Emmeloord de enige en winnende treffer van de wedstrijd. “We hebben zelf niks afgedwongen en dan verdien je ook niet om te winnen. Voor de jongens en ook voor mijzelf is het tegengevallen hoe deze wedstrijd is verlopen. Dit geeft in elk geval stof tot nadenken,” aldus Michiel Buursma.

AZ D1 11-1 SC CAMBUUR D1 (23 januari)
1-0 (3.), 2-0 (7.), 3-0 (8.), 4-0 (12.), 5-0 (23.), 6-0 (33.), 7-0 (40.), 8-0 (44.), 8-1 Max Faber (48.), 9-1 (52.), 10-1 (55.), 11-1(56.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Gregory Daraji, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Max Faber, Bas Verbree, Milo Postma, Daan Visser, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Xanthi Dijkstra, Dinand Lourens.

DE GRAAFSCHAP D1 7-2 SC CAMBUUR D1
1-0 (2.), 1-1 Dylano van Dijk (9.pen.), 2-1 (12.), 3-1 (15.), 4-1 (32.), 4-2 Milan Smit (38.), 5-2 (42.), 6-2 (46.), 7-2 (49.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Bas Verbree, Niels ten Veen, Daan Visser, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Gregory Daraji, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager, Dinand Lourens.

“Een valste start,” concludeerde trainer Elwin van Keulen na de zware nederlaag bij De Graafschap. De ploeg verloor de eerste twee duels na de winterstop en incasseerde liefst achttien doelpunten. “Tot AZ leek er geen vuiltje aan de lucht. In z’n totaliteit was er een stijgende lijn te zien. We speelden een paar keer gelijk en leden een aantal nipte nederlagen.” Vorige week was AZ een maatje te groot. en met een 11-1 nederlaag stapte Cambuur D1 van het veld. Van Keulen: “Dat was ook een ploeg uit de buitencategorie. Ze speelden met ons en waren erg dominant. In principe hebben we niet eens heel slecht gevoetbald. Als we de kans kregen om te voetballen dan ging dat best aardig. Maar alle lof voor AZ. Ik heb daar echt van kunnen genieten.”

Het duel tegen De Graafschap, gespeeld in Ellecom, verliep teleurstellend. “Van tevoren had ik verwacht dat het een gelijkwaardige wedstrijd zou worden. Eerder dit seizoen speelden we gelijk en hadden we lang uitzicht op de overwinning. Het zat er echter niet in. Zij scoorden uit de eerste de beste aanval en we hebben dan niet echt een ploeg om ergens terug op te vallen en de boel weer op de rit te krijgen. We hebben geprobeerd ons goed op deze wedstrijd voor te bereiden. We zijn ook op zoek gegaan naar een manier om meer kansen te creëren. We hebben een lichte groep en in dit soort duels ondervinden we daar hinder van,” aldus Van Keulen.

Afgelopen maandag werd een oefenwedstrijd tegen AFC ’34 D1 met 5-1 verloren. Van Keulen: “Het is een teleurstellende week geworden. Datgene wat je van Cambuur D1 mag verwachten hebben we niet gehaald. Maar dat is wel de fase waar we nu inzitten. We moeten het constructief oppakken en doorgaan met de manier van spelen zoals we dat eerder dit seizoen hebben gedaan. Toen hebben we kansrijke wedstrijden gespeeld en een bloei in de ontwikkeling doorgemaakt. We hopen dan ook snel het tij te kunnen keren.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 1-2 Roda JC A1
FC Emmen B1 1-0 FC Groningen B1
FC Groningen C1 2-2 Hollandia C1 (oefen)
Ajax D1 3-0 FC Groningen D1
FC Groningen D2 3-1 SC Genemuiden D1

Foto: Henk Jan Dijks