058-2963300
Winst en verlies voor jeugdteams

Winst en verlies voor jeugdteams

2 april 2016, 19:17

Winst voor de C-junioren en verlies voor de D-pupillen. Dat was het resultaat voor de jeugdteams van SC Cambuur op deze voetbalzaterdag.

SC CAMBUUR C1 11-1 VELOCITAS C1
1-0 Kevin de Vries (14.), 2-0 Jorn Jongsma (17.), 3-0 Jorn Jongsma (20.), 4-0 Quinten Lamsma (23.), 5-0 Deno Alejo (25.), 6-0 Jorn Jongsma (38.), 7-0 Koen Kribben (40.), 8-0 Jhondly van der Meer (43.), 9-0 Koen Kribben (51.), 10-0 Jhondly van der Meer (58.), 10-1 (66.), 11-1 Jhondly van der Meer (67.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Maurice Lap (36.Jens van der Heide), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jhondly van der Meer, Kevin de Vries (36.Martijn Ferwerda), Quinten Lamsma (36.Koen Kribben), Deno Alejo (36.Willem de Boer), Jorn Jongsma, Youri Sletering (36.Sil Bos).

In de twintigste minuut viel het moment van deze wedstrijd te noteren. Youri Sletering gaf de assist op Jorn Jongsma die zo het honderdste competitiedoelpunt in dit seizoen voor SC Cambuur C1 maakte. Met dit derde doelpunt was de wedstrijd eveneens beslist want het treffen op sportpark Kalverdijkje was een ongelijke strijd. “We hebben in de eerste helft geprobeerd verzorgd te voetballen. Het middenveld kregen we echter niet lekker in ons bezit waardoor we niet de volledige controle over deze wedstrijd hadden,” zei trainer Michiel Buursma.

Na rust ging het beter en scoorden de geelblauwen ook eenmaal meer. Buursma: “Toen hadden we wel de volledige controle en heb ik genoten van de ploeg. Er zijn een aantal hele mooie aanvallen opgezet waaruit mooie goals zijn gemaakt. Velocitas was niet bij machte ons tegen te houden.” De Groningers waren wel de enige ploeg die dit seizoen in beide duels het net wisten te vinden tegen Cambuur. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn want over de gehele wedstrijd gezien hebben we goed gespeeld. Nu maar kijken of we volgende week de vorm mee kunnen nemen naar Assen,” aldus Buursma. Dan is ACV de tegenstander en van die ploeg werd eerder in Leeuwarden nipt gewonnen.

FC UTRECHT D1 1-0 SC CAMBUUR D1
1-0 (45.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Max Faber, Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Stef Tjalma, Daan Visser, Steyn Potma, Milan Smit, Gregory Daraji. Wissels: Tom Roorda, Bas Verbree, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Matthias Nartey, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager, Dinand Lourens.

“Dit was in alle opzichten een close call,” zei trainer Elwin van Keulen na het schlemielig verlies van zijn ploeg in de Domstad. Halverwege de tweede helft stuiterde een verre vrije trap ongelukkig in het doel. Uiteindelijk bleek dit de enige treffer van de spannende wedstrijd. De mannen uit Leeuwarden konden terugzien op een prima eerste half uur. Van Keulen: “We speelden zeer sterk en verzorgd voetbal. De opbouw van achteruit was goed en iedereen was erbij betrokken.” Cambuur kreeg een aantal goede kansen via met name de dreigende Steyn Potma, Daan Visser en Gregory Daraji. Gescoord werd er echter niet.

Het spelbeeld na rust veranderde. “Toen hebben we juist te weinig verzorgd voetbal laten zien en hebben we iets te vaak de dieptebal gehanteerd. Daarnaast begon Utrecht gepassioneerd. Ze schoten veel op doel maar waren nimmer doelgericht,” aldus Van Keulen. Het doelpunt kwam er dus wel waardoor Cambuur wederom met lege handen bleef staan. Dreigend werd de ploeg nog wel via Milan Smit en Steyn Potma maar het zo gewenste doelpunt bleef uit. Van Keulen: “Het is een beetje het verhaal van dit seizoen. We spelen goed en krijgen de complimenten maar de kracht en finesse ontbreken om de kleine foutjes eruit te halen. Alles behalve de score leidt echter tot tevredenheid. Als het gaat om ontwikkeling zijn we blij hoe het nu gaat.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Roda JC A1 1-0 FC Groningen A1
FC Groningen B1 1-3 FC Emmen B1
FC Groningen C1 8-1 De Graafschap C1
Vitesse D1 3-1 FC Groningen D1
FC Groningen D2 10-0 Hoogezand D1

IMG_7100 IMG_7159 IMG_7197