058-2963300
SC Cambuur C1 speelt in nuttige oefenpot gelijk

SC Cambuur C1 speelt in nuttige oefenpot gelijk

6 februari 2016, 18:43

De jeugdteams van SC Cambuur speelden vandaag doelpuntrijke oefenwedstrijden.

SC CAMBUUR C1 3-3 DE GRAAFSCHAP C1
1-0 Deno Alejo (8.), 2-0 Milan de Koe (30.), 2-1 (32.), 2-2 (41.), 2-3 (47.), 3-3 Jorn Jongsma (57.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Jens van der Heide, Milan de Koe, Sil Bos, Thimo de Jong (70.Jhondly van der Meer), Jhondly van der Meer (50.Willem de Boer), Kevin de Vries, Quinten Lamsma (50.Jorn Jongsma), Deno Alejo, Bart Kooistra, Youri Sletering.

De C-junioren van SC Cambuur kenden geen competitieverplichtingen en speelden een vriendschappelijke wedstrijd tegen De Graafschap C1. De ploeg uit Leeuwarden komt in de eigen competitie enkel amateurteams tegen en daarom wordt dit seizoen veelal tegen andere BVO’s gespeeld. “Dit is voor ons allemaal super boeiend,” sprak trainer Michiel Buursma na de wedstrijd. “In dit soort wedstrijden kom je andere situaties tegen en dat maakt het voetbal zoveel leuker.”

Het duel op Kalverdijkje werd voor het aanwezige publiek een mooie, gelijkopgaande wedstrijd met veel doelpunten. Buursma: “We waren in dit duel niet zwaar bovenliggend of onderliggend. De Graafschap speelde voor ons in een interessante opstelling die we niet vaak tegenkomen. In de eerste helft hadden we de wedstrijd onder controle en creëerden we kansen.” Deno Alejo pakte na acht minuten goed de bal af en beloonde dit door zelf te scoren. De voorsprong werd verdubbeld door Milan de Koe die bediend werd met een prima pass van Alejo.

“Ik ben tevreden over hoe we in de eerste helft speelden. Van achteruit probeerden we goed op te bouwen en zo kwamen we ook tot enkele mooie en verzorgde aanvallen.” Nog voor rust viel wel de aansluitingstreffer voor de superboeren uit Doetinchem. Die lijn zetten de Gelderlanders na rust voort. Na een slordigheid in de aanval van Cambuur werd het gelijk en slecht defensief wegwerken van de bal leverde De Graafschap zelfs een voorsprong op.

Uit een scrimmage kwam de uiteindelijke eindstand op het scorebord te staan. Youri Sletering raakte de lat waarna Jorn Jongsma het karwei klaarde. “De gelijkmaker was wel terecht want in die fase waren wij ook sterker,” aldus Buursma. “Dit was een hele goede wedstrijd waarin we verschillende dingen hebben gezien. Eigenlijk speel je dit soort wedstrijden het liefst elke dag. Qua kansen hadden we kunnen winnen maar uiteindelijk is dit wel een terechte uitslag tegen een ploeg die over een aantal kwalitatief zeer goede spelers beschikt.”

Oefenduel in Drachten:
SC CAMBUUR D1 6-1 BE QUICK 1887 D1
1-0 Bas Verbree (5.), 1-1 (31.), 2-1 Martijn de Rooij (37.), 3-1 Steyn Potma (43.), 4-1 Milan Smit (45.), 5-1 Stef Tjalma (47.), 6-1 Steyn Potma (59.)

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 2-7 Ajax A2
ADO Den Haag B1 4-1 FC Groningen B1
FC Groningen C1 2-0 Elinkwijk C1 (oefen)
FC Groningen D1 1-1 Flevo Boys D1 (oefen)

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie