058-2963300

SC Cambuur C1 verovert koppositie na nipte overwinning

14 november 2015, 19:42

SC CAMBUUR C1 1-0 ACV C1
1-0 Sil Bos (43.)

Opstelling SCC C1: Tristan Boersma, Martijn Ferwerda, Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Willem de Boer), Koen Kribben (36.Deno Alejo), Bart Kooistra, Feike Zijlstra.

De C-junioren van SC Cambuur veroverden de koppositie na een nipte zege in de topper tegen koploper ACV. “Een pittig potje,” zei trainer Michiel Buursma. “Ons tempo lag te laag waardoor zij de metertjes konden blijven lopen. ACV speelde knap en kon het lang compact volhouden.” Bart Kooistra kreeg zowel voor als na de rust een goede kans om te scoren. Op aangeven van Deno Alejo scoorde Sil Bos in de tweede helft de enige treffer. Buursma: “Eigenlijk hebben we de gehele wedstrijd vrij weinig gecreëerd. De tweede helft was van ons wel beter. Voor rust konden zij er nog wel wat vaker uitkomen maar als wij normaal voetbalden liepen zij eigenlijk alleen maar te verdedigen.”

ALMERE CITY FC D1 3-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (1.), 1-1 Steyn Potma (16.), 2-1 (26.), 3-1 (60.)

Opstelling SCC D1: Tom Roorda, Max Faber, Floris Smand, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Matthias Nartey, Niels ten Veen, Milan Smit, Steyn Potma, Gregory Daraji.
Wissels: David Huistra, Jort van der Meulen, Stef Tjalma, Daan Visser, Bjarn Zorgdrager.

“Het is nu officieel denk ik dat D1 het moeilijk heeft,” zei trainer Elwin van Keulen na de verloren wedstrijd in Almere. De start was slecht want al na vijftig seconden nam de thuisclub de leiding. Cambuur richtte zich echter knap op en kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Floris Smand bereikte Steyn Potma die doeltreffend uithaalde. Vervolgens ontstonden over en weer kansen. Gregory Daraji kreeg een vrije kans maar hij schoot over. Uit een hoekschop kwam de 2-1 tot stand. Van Keulen: “Na rust was het van beide kanten rommelig. Zij scoorden vlak voor tijd de derde treffer doordat wij achterin in ondertal stonden om de gelijkmaker te forceren.” De geelblauwe formatie speelde onrustig en keerde met een teleurstellend verlies huiswaarts. “Over de ontwikkeling en het trainingsniveau van de jongens ben ik tevreden. We hebben een talentvolle maar ook een jonge en onervaren groep. Het is van belang dat we met Cambuur op het hoogste niveau blijven spelen. Maar we moeten dan wel punten gaan pakken. Vaak ontbreekt nu de daadkracht om datgene wat ze zien ook daadwerkelijk uit te voeren,” aldus Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
Vitesse A1 1-0 FC Groningen A1
VVV/Helmond Sport B1 1-8 FC Groningen B1
FC Twente D1 2-1 FC Groningen D1
FC Groningen D2 2-0 Drachtster Boys D1

Foto: www.dijksfotografie.com