058-2963300
SC Cambuur C1 verstevigt koppositie

SC Cambuur C1 verstevigt koppositie

9 december 2015, 20:52

In de Derde Divisie H hebben de C-junioren van SC Cambuur ook de elfde competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet.

WVV C1 0-2 SC CAMBUUR C1
0-1 Jhondly van der Meer (21.), 0-2 Sil Bos (70.pen.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Maurice Lap (36.Youri Sletering, 58.Tristan Boersma), Sil Bos, Milan de Koe, Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Bart Kooistra (70.Jorn Jongsma), Deno Alejo, Jhondly van der Meer (43.Koen Kribben), Feike Zijlstra.

De wedstrijd in het Groningse Winschoten werd op gras gespeeld. “We speelden daardoor eerst de lange bal maar doordat zij het midden dicht hielden hielp dat niet,” analyseerde trainer Michiel Buursma. “Vervolgens probeerden we het met name over de rechter zijkant en dat resulteerde in een aantal kansen.” In de 21ste minuut kwam de geelblauwe formatie aan de leiding. Uit een counter gaf Jhondly van der Meer de bal het beslissende tikje. Het was de enige treffer in de eerste 35 minuten.

Buursma: “Na rust wilden we aan beide zijkanten opkomen en dat lukte een aantal keren.” Toch kwam Cambuur achterin nog even in de problemen. Doelman Levi de Ron maakte buiten de zestien hands en kon met een rode kaart vertrekken. Toch hielden de mannen uit Leeuwarden de overhand. De winst werd ver in blessuretijd veiliggesteld. Deno Alejo werd gevloerd in de zestien waarop Sil Bos geen fout vanaf de stip maakte. “Het voetbal was over het algemeen niet top maar hele grote problemen hebben we ook niet gehad,” aldus Buursma.