SC Cambuur C2 luidt met vijf doelpunten het seizoen uit

9 mei 2015, 17:04

Met drie punten heeft SC Cambuur C2 de competitie afgesloten. In Leeuwarden oefenden de D-pupillen van SC Cambuur tegen FC Groningen.

FORTUNA SITTARD C2 4-5 SC CAMBUUR C2
1-0 (6.pen.), 2-0 (14.), 2-1 Pieter Abe de Jong (19.), 2-2 Pieter Abe de Jong (29.), 3-2 (30.), 3-3 Deno Alejo (41.), 3-4 Bart Kooistra (55.), 3-5 Koen Kribben (62.), 4-5 (64.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee (47.Koen Kribben), Sil Bos, Rik de Boer, Chiel Kuiper (36.Bart Kooistra), Jens van der Heide (36.Job Zwager), Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong, Kian Visser (36.Feike Zijlstra), Mark van der Meer (60.David Kazimier), Deno Alejo.

Er zijn van die wedstrijden die illustratief zijn voor een seizoen. Voor de onder-14 ploeg van SC Cambuur was dit nou juist zo’n wedstrijd die dat niet was. In de voorgaande 22 competitiewedstrijden scoorde de geelblauwe formatie slechts eenmaal meer dan een doelpunt per wedstrijd. Dat was op 28 maart toen De Graafschap C2 op eigen veld met 1-2 werd verslagen. Maar het kwam vandaag allemaal goed. Met de tweede seizoensoverwinning en een vijftal gescoorde treffers kon met tevredenheid het Limburgse land worden verlaten.

“We waren van plan om de boel gauw te controleren,” zei trainer Michiel Buursma. “Het werd echter een open wedstrijd met veel kansen. Zij hadden een snelle voorhoede.” De start was niet goed. Via een strafschop en daaropvolgend nog een snelle treffer keek Cambuur binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. Middels twee doelpunten van Pieter Abe de Jong, een schot in de kruising en een vrije trap, kwamen de mannen uit Leeuwarden op gelijke hoogte. Toch kwam de thuisploeg er nog een keer snel uit en kon het alsnog met een 3-2 voorsprong de rust ingaan.

Buursma: “In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat het er wel in zit maar dat we iets zorgvuldiger moeten opbouwen.” De Limburgers gingen Cambuur meer vastzetten maar desondanks tekende Deno Alejo op aangeven van Mark van der Meer voor de gelijkmakende treffer. “Wij gingen vervolgens 3-4-3 spelen en drie minuten later kregen zij een rode kaart. We kregen een overtalsituatie op het middenveld,” aldus Buursma. Fortuna kreeg een grote kans maar zag een inzet op de paal belanden.

Via Bart Kooistra, die scoorde uit een corner van Pieter Abe de Jong, en Koen Kribben liep Cambuur uit naar een ogenschijnlijke beslissende 3-5 voorsprong. Tussen beide treffers in voorkwam doelman Marco Kreeft een vierde tegentreffer. Die kwam er alsnog maar de overwinning werd over de streep getrokken. “Het werden nog spannende minuten maar we hebben geen kansen meer weggegeven. Dit was een redelijk open wedstrijd die voor ons een prima resultaat opleverde,” besloot Michiel Buursma.

Oefenduel:
SC CAMBUUR D1 2-2 FC GRONINGEN D1
0-1 Kian Slor (33.), 1-1 Steyn Potma (38.), 1-2 Kian Slor (45.), 2-2 Milan de Koe (56.)