058-2963300
SC Cambuur C2-trainer Michiel Buursma: “We groeien langzaam naar ons niveau”

SC Cambuur C2-trainer Michiel Buursma: “We groeien langzaam naar ons niveau”

4 december 2014, 18:59

Voor de onder-14 ploeg van SC Cambuur zit de eerste helft van de competitie er na zaterdag op. Met nog één wedstrijd te spelen weet de ploeg uit Leeuwarden dat het na de winterstop uitkomt in ‘Poule B’ van de voorjaarscompetitie. Daarin zitten alle teams die in beide onder-14 divisies niet bij de beste zes zijn geëindigd. SC Cambuur C2 speelt de laatste puntenwedstrijd van dit jaar in Almere tegen de leeftijdsgenoten van Almere City FC. Het duel begint om 10.30 uur.

Afgelopen dinsdag trad de ploeg van trainer Michiel Buursma aan tegen Foarut C1. De wedstrijd in Menaldum werd met 3-0 gewonnen. “We hadden de hele wedstrijd de bal,” zegt Buursma. Het duurde echter tot de tweede helft voordat er gescoord werd. “Voor rust gingen we minder handig met het balbezit om. We hadden moeite met scoren, ook voor open doel, maar wisten ook behoorlijk wat kansen niet te creëren doordat we de verkeerde keuzes maakten.”

“In de tweede helft werden de ballen wel voor gegooid. Er werden steekballen gegeven en we kwamen veel voor de keeper te staan. We hebben voor het eerst in twee maanden weer gewonnen. Toen de eerste erin zat vielen de andere twee doelpunten ook gemakkelijker. Ik ben tevreden want we werden tijdens de wedstrijd beter. Eerst hadden we balbezit, daarna konden we balbezit in kansen omzetten en later zetten we deze om in doelpunten. Er was echt een opgaande lijn te zien.”

“Van onze kant vond ik dit een goede wedstrijd. Het voetbal kwam er beter uit dan tegen FC Twente omdat we ook meer tijd kregen. Maar als je kijkt naar onze mogelijkheden dan had het resultaat beter moeten zijn.” In Menaldum gaf Pieter Abe de Jong de assist op de openingstreffer van David Kazimier. Vijf minuten later rondde Job Zwager een voorzet van Bart Kooistra doeltreffend af. In de slotminuut bepaalde Rik de Boer de eindstand op 3-0 in het voordeel van de geelblauwen.

Onze eerste voorbeschouwing van dit seizoen met Michiel Buursma was een aantal dagen na de verloren wedstrijd tegen Ajax C2. In de weken daaropvolgend leed SC Cambuur C2 vier nederlagen en werd het tevens uitgeschakeld in het bekertoernooi. “Voor ons was dit een enorm moeilijke maand,” begint Buursma. “In het voetbal hebben we enorme dalen gekend. Je merkte ook dat elke tegengoal een klap teveel was, ook al omdat je zelf moeilijk tot scoren komt. Voor Ajax hebben we veel getraind op compact verdedigen, daarna wilden we ons aanvalsspel verbeteren.”

“Tegen FC Twente verloren we met 0-3 maar vond ik het knap dat we bleven voetballen. Dat was tegen Vitesse namelijk niet het geval. Toen hebben we onszelf verloochend door gewoon de bal weg te trappen. Maar het zijn ervaringen die je meeneemt. Door de nederlagen is het wel zo dat spelers niet de bevestiging krijgen dat het goed is wat ze doen. Als je beter wordt op trainingen maar je wordt vervolgens in een wedstrijd overklast dan is dat niet goed voor de motivatie.”

Voorafgaand aan het seizoen was moeilijk in te schatten waar SC Cambuur C2 in de competitie zou staan. “Als organisatie hebben we een betere inschatting kunnen maken van wat gevraagd wordt. Ook de bewustwording is sterk verbeterd omdat we de opgave van tevoren niet wisten. Maar we groeien langzaam naar ons niveau. Het is vooral jammer dat we soms zo tegen onszelf hebben lopen te voetballen. Als je door eigen toedoen een doelpunt tegen krijgt is dat niet goed voor het vertrouwen.

Almere City FC C2 is de opponent in de laatste officiële wedstrijd voor de winterstop. “Ik verwacht dat we doen waar we goed in zijn en dat is hard werken. Dat hebben we altijd wel gedaan maar de slimheid ontbrak nog wel eens. Als we en hard werken en slim spelen dan kunnen we top spelen en goed partij bieden aan de tegenstander,” besluit Michiel Buursma.

Foto: www.martinoscarfotografie.nl