058-2963300
SC Cambuur C2-trainer Michiel Buursma: “Uitgaan van dominant spelen”

SC Cambuur C2-trainer Michiel Buursma: “Uitgaan van dominant spelen”

30 april 2015, 19:34

In de verschillende jeugdcompetities nadert de ontknoping. Zo speelt SC Cambuur D1 aanstaande zaterdag de laatste puntenwedstrijd van het seizoen. Hoogezand D1 is in Leeuwarden de tegenstander. Het duel begint om 12.00 uur. SC Cambuur C2 heeft nog twee uitduels op het programma staan. Dat is dan ook het meteen het einde van de onder-14 ploeg. Volgend seizoen stopt RVO FC Groningen/Cambuur met de B2 en de C2 op de locatie in Groningen en wordt de onder-14 ploeg in Leeuwarden vervangen door een onder-15 ploeg. Zaterdag komt SC Cambuur C2 in Den Bosch in actie tegen Brabant United C2. Om 15.00 uur wordt afgetrapt.

Voor de onder-14 ploeg van SC Cambuur verliep het seizoen qua resultaat teleurstellend. In de huidige voorjaarscompetitie wisten de mannen uit Leeuwarden enkel de uitwedstrijd bij De Graafschap in winst om te zetten. Vorig weekeinde was FC Dordrecht aan het Kalverdijkje Noord te sterk. In de midweekse confrontatie tegen Vitesse herpakte Cambuur zich echter door gelijk te spelen tegen Vitesse. “Dat was jammer want er had meer ingezeten. Wij kregen de beste kansen,” zag trainer Michiel Buursma.

Na de winterstop werd Cambuur C2 ingedeeld in de B-competitie voor onder-14 teams. Buursma: “Een wedstrijd tegen FC Dordrecht is anders dan een wedstrijd tegen Ajax. De weerstand in deze competitie is over het algemeen lager. Maar tegen PEC Zwolle en Vitesse hebben we punten gepakt terwijl we van die ploegen voor de winterstop verloren. We zijn dit jaar met name in de omschakeling een paar keer goed afgestraft.”

“Voor de winterstop hebben we veel dingen geprobeerd. We zijn begonnen met aanvallen maar dat bleek geen succes. Vervolgens hebben we geprobeerd de schade te beperken door tijdens wedstrijden in te zakken. In de tweede seizoenshelft zijn we uitgegaan van dominant spelen. In stukken van wedstrijden is dat ook wel gelukt. dat zag je bijvoorbeeld afgelopen zaterdag tegen Dordrecht. Wat dat betreft is dit seizoen de rugzak met tactische opvattingen toch wel redelijk gevuld.”

“We willen graag verzorgd voetbal van achteruit spelen. Dat lukt niet altijd en dan moet je proberen om andere keuzes te maken. Zo speelden we tegen Vitesse op gras en kozen we toch veelal de lange bal.” Opvallend is het aantal gescoorde doelpunten. Alleen in de uitwedstrijd tegen De Graafschap scoorde Cambuur meer dan eenmaal. In de vijf thuiswedstrijden na de winterstop werd slechts eenmaal het net gevonden.

“Dan is het zaak om niks weg te geven en dat hebben we tegen Vitesse dan ook niet gedaan,” aldus Buursma. “Aan het begin van dit seizoen kregen we na een tegengoal vaak wel een mentaal tikje maar dat valt nu mee.” De afsluiting van het huidige seizoen is mooi en interessant. Er wachten nog uitwedstrijden in Den Bosch en Sittard en een tweetal vriendschappelijke wedstrijden in Londen.

“Eerlijk gezegd hoop ik dat we veel op kunstgras gaan spelen. Dan kunnen we hopelijk datgene waar we bedreven in zijn, het opbouwen van achteruit, uitbuiten. Wel moeten we zien te voorkomen dat we niet in de counter lopen zoals we tegen Roda JC deden. Dat kan door bijvoorbeeld bepaalde loopacties niet te maken.” Door de vele verliespartijen heeft Cambuur C2 veel tegenslagen moeten doorstaan.

Buursma: “Het doorzettingsvermogen van de ploeg vind ik erg knap. Kijk naar de afgelopen week. Tegen Dordrecht hebben we op onze donder gehad maar vervolgens hebben we een goede partij tegen Vitesse op de mat gelegd. Dat hebben de jongens keer op keer gepresteerd.” In de meivakantie wordt in Londen gespeeld tegen Chelsea en Fulham. “Ik ben benieuwd naar dat niveau. We gaan ons best doen en zullen zien wat dat ons oplevert.”

Foto: www.martinoscarfotografie.nl