058-2963300
SC Cambuur C2 vergeet zichzelf te belonen

SC Cambuur C2 vergeet zichzelf te belonen

28 februari 2015, 19:20

 

De onder-14 ploeg van SC Cambuur leed op eigen veld een nipte nederlaag. De D-pupillen behaalden op Skoatterwald een punt in de Friese derby.

SC CAMBUUR C2 0-1 WILLEM II C2
0-1 (37.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide (51.Milan de Koe), Feike Zijlstra, Kevin de Vries (70.David Kazimier), Bart Kooistra (51.Chiel Kuiper), Rik de Boer, Kian Visser, Mark van der Meer, Deno Alejo.

“Ik baal er niet van dat we verloren hebben maar vind het wel jammer dat we onszelf niet beloond hebben,” zei trainer Michiel Buursma na de nederlaag van zijn ploeg tegen de leeftijdsgenoten van Willem II. Het missen van de kansen en mogelijkheden was eigenlijk het verhaal van de wedstrijd. De thuisploeg had voorin het vizier niet op scherp staan. Zo miste Kian Visser tot driemaal toe vrij voor de doelman en kreeg ook Mark van der Meer enkele goede mogelijkheden. Buursma: “Over de hele wedstrijd ben ik tevreden en hebben we keurig netjes gespeeld. Maar zij scoren wel en wij niet. We hadden moeite om de bal in het netje te krijgen.” Aan het begin van de tweede helft lukte dat Willem II wel. Uit een counter scoorde de sterke Tilburgse aanvaller de enige treffer van de wedstrijd.

Aan Cambuur-zijde kreeg Deno Alejo nog een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Alejo kreeg de bal in de voeten gespeeld maar maakte de verkeerde keuze. Buursma: “Qua spelbeeld waren we zeker niet onderliggend. Het was een leuke wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.” Afgelopen donderdag namen de meeste C2-spelers deel aan een profdag in het Cambuur stadion. “Tijdens die dag hebben we beelden van grote clubs laten gezien en de accenten die we bekeken hadden zijn we daarna gaan oefenen. Vandaag kon je zien dat de jongens die op de profdag aanwezig waren er wat van meegekregen hebben. Ik vind het knap dat ze al na drie dagen hebben laten zien dat ze er iets mee kunnen,” aldus Buursma.

SC HEERENVEEN D1 1-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Jorn Jongsma (15.), 1-1 (25.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Martijn Ferwerda, Willem de Boer, Dylano van Dijk, Milan de Koe, Jhondly van der Meer, Xanthi Dijkstra, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Quinten Lamsma, Bas Verbree, Andries Venema, Tobias Hoogstra, Milan Smit.

“Op basis van beide helften was dit gelijkspel een goede afspiegeling van de wedstrijd. De eerste helft was voor Cambuur, de tweede voor Heerenveen,” concludeerde trainer Elwin van Keulen. In de eerste vijf minuten hield de thuisploeg Cambuur onder druk. De geelblauwe formatie nam vervolgens het heft meer in handen en gedurende een tiental minuten speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Heerenveen. Dit leverde een aantal kansen op. Met name Youri Sletering zorgde vanaf de linkerkant voor dreigende momenten. Halverwege de eerste helft kwam Cambuur op voorsprong. Een vrije trap belandde voor de voeten van Jorn Jongsma die zijn uithaal in de kruising zag gaan.

“We hielden daarna het betere van het spel. Heerenveen probeerde juist vanuit de tegenaanval kansen te creëren,” zag Van Keulen. Vijf minuten voor rust viel de gelijkmakende treffer. In het tweede half uur werd niet meer gescoord. Uit hoekschoppen, vrije trappen en combinatievoetbal wist Cambuur nog wel een paar keer gevaarlijk te worden. Elwin van Keulen: “Na rust was het aan beide kanten rommelig. Dit werd ook mede veroorzaakt door de harde wind. Dit was een gelijkopgaande wedstrijd en een verdiend gelijkspel. Maar ik heb wel weer genoten van de jongens. Het is bijna normaal dat we dit hoge niveau halen.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Brabant United A1 2-5 FC Groningen A1
FC Groningen B1 4-2 Quick Boys B1
FC Volendam B2 0-2 FC Groningen B2
FC Groningen C1 0-5 Vitesse C1
FC Groningen C2 1-1 VVV/Helmond Sport C2
Vitesse D1 7-0 FC Groningen D1
FC Groningen D2 9-3 LAC Frisia D2

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_7920 IMG_7977 IMG_8000