058-2963300
SC Cambuur C2 verrast met knappe derde plaats in Rosmalen

SC Cambuur C2 verrast met knappe derde plaats in Rosmalen

12 januari 2015, 21:27

In het eerste voetbalweekeinde van het nieuwe jaar kwam de onder-14 ploeg van Cambuur op de Wintercup in Rosmalen prima voor de dag. SC Cambuur C2, puntloos in de eerste seizoenshelft, was één van de twaalf deelnemers en eindigde op een knappe derde plaats. “Het zat allemaal wel mee maar het harde werken op dit toernooi werd beloond,” concludeerde trainer Michiel Buursma. “In elk duel werd hard geknokt en dat was mooi om naar te kijken. Qua voetbal was het niet altijd verzorgd maar het werd gedurende het toernooi wel steeds beter.”

In de eerste twee poulewedstrijden hield de ploeg uit Leeuwarden het defensief gesloten. Een minimale zege op de leeftijdsgenoten van AZ werd gevolgd door een doelpuntloos gelijkspel tegen gastheer OJC Rosmalen. Buursma: “In de afgelopen week hebben we gewerkt aan het individueel verdedigen. Dat ging tegen AZ hartstikke goed. We wisten dat ze een goede ploeg hadden maar we zaten er bovenop. Ze hebben ook geen kans gecreëerd.” Ook in de wedstrijd tegen OJC vocht Cambuur voor wat het waard was. De tegenstander zag een schot op de paal belandden.

FC Twente was daarna een maatje te groot. De Tukkers scoorden in de eerste helft reeds driemaal en dus was de wedstrijd snel beslist. “We werkten hard maar het stond bij ons wel minder,” vond Buursma. Na rust ging het beter. “Toen stond het perfect en kregen we ook meer grip op de wedstrijd.” SC Cambuur C2 herpakte zich uitstekend en nam in een mum van tijd een 3-0 voorsprong tegen PSV. “We wisten dat ze technisch vaardig waren maar we hebben PSV overrompeld. Na rust kwamen ze er wel beter in maar tegen onze felle Cambuur-mannen bleef PSV het lastig hebben.”

In de slotwedstrijd was FC Volendam de tegenstander. In de competitie leed de geelblauwe formatie een forse nederlaag en incasseerde het liefst tien tegentreffers. Ditmaal verliep het anders want in de slotminuut schoot Mark van der Meer op aangeven van David Kazimier het winnende doelpunt binnen. Met een tweede plaats in de poule werd Cambuur beloond met een wedstrijd om het brons tegen KV Mechelen, de enige buitenlandse ploeg op het toernooi. Er werd niet gescoord maar in een bloedstollende strafschoppenserie bleek Cambuur de sterkste. Doelman Marco Kreeft stopte twee penalty’s en het was Job Zwager die de meegekomen aanhang uit Leeuwarden liet juichen.

“Tegen KV Mechelen vond ik ons de betere ploeg en speelden we onze beste wedstrijd. Wij kregen ook de beste kansen en eigenlijk vond ik dat we deze wedstrijd hadden moeten winnen,” vond Buursma. De trainer kon na een lange dag tevreden terug kijken op de verrichtingen van zijn mannen. “Dit was een lekker toernooi en voor de jongens is het heerlijk dat we derde werden en een mooie beker mee naar huis konden nemen. In dit toernooi is gebleken dat je met hard werken en alle investeringen van een ploeg als PSV kunt winnen. Daarnaast is dit voor de jongens een bevestiging van hun kunnen.”

ALLE UITSLAGEN

Poulewedstrijden:
SC CAMBUUR C2 1-0 AZ C2
Doelpunt: Deno Alejo

SC CAMBUUR C2 0-0 OJC ROSMALEN C1

SC CAMBUUR C2 0-3 FC TWENTE C2

SC CAMBUUR C2 3-2 PSV C2
Doelpunten: Mark van der Meer, Deno Alejo, Pieter Abe de Jong

SC CAMBUUR C2 1-0 FC VOLENDAM C2
Doelpunt: Mark van der Meer

Om 3de en 4de plaats:
SC CAMBUUR C2 0-0 KV MECHELEN O14
Cambuur wint 7-6 na strafschoppen

FC Twente C2 won het toernooi.