058-2963300
SC Cambuur D1 blijft aan de winnende hand

SC Cambuur D1 blijft aan de winnende hand

25 oktober 2014, 22:59

SC Cambuur C2 hield aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht geen punten over. De D-pupillen behielden de ongeslagen status na een ruime overwinning.

FC UTRECHT C2 2-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (11.), 1-1 Chiel Kuiper (12.), 2-1 (67.)

opsteling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide, Feike Zijlstra (36.Kevin de Vries), Job Zwager (36.Rik de Boer), Koen Kribben (61.David Kazimier), Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (36.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser (52.Thimo Stroop).

De onder-14 ploeg kwam op Zoudenbalch sneu weg. Het incasseerde een laat doelpunt en stapte met lege handen van het veld. De thuisploeg kwam snel aan de leiding maar Cambuur liet zich niet van de wijs brengen. Chiel Kuiper maakte een minuut later alweer gelijk. “Dat toont nu ook wel de veerkracht van onze ploeg aan. De wedstrijd was daarna helemaal open,” zei trainer Michiel Buursma. In het resterende gedeelte voor rust werd niet meer gescoord. “Ik vond Utrecht in de eerste helft de betere ploeg. Ze kregen ook meer kansen. Tegen AZ waren we redelijk kansloos maar nu konden we redelijk verzorgd blijven voetballen.”

Drie minuten voor het laatste fluitsignaal was het alsnog FC Utrecht dat kon juichen. Cambuur ging één-op-één spelen en meer druk zetten maar kansen leverde dit niet op. Toch hield Buursma aan de wedstrijd een goed gevoel over. “In twee momenten zijn we er ingetuind maar ons spelniveau was verder prima. Er zijn wel foutjes gemaakt maar dat mag. We hebben verzorgd proberen te spelen en daarbij hadden we de hele wedstrijd uitzicht op een punt of meer.” Volgende week is opleidingsgenoot FC Groningen C2 de opponent. Buursma: “Ook dan gaan we met veel passie en strijd spelen. Ik verwacht een leuke wedstrijd.”

SC CAMBUUR D1 5-0 HOOGEZAND D1
1-0 Milan de Koe (3.), 2-0 Jorn Jongsma (22.), 3-0 Youri Sletering (24.), 4-0 Jhondly van der Meer (30.), 5-0 Milan de Koe (58.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Bas Verbree, Andries Venema, Milan Smit, Steyn Potma.

Na een eenzijdige wedstrijd bleef SC Cambuur D1 ook in de zevende competitiewedstrijd van het seizoen ongeslagen. De koploper uit de Eerste Divisie C had de winst al na een half uur te pakken. ”Hoogezand heeft in de eerste helft niet één pass op onze helft gegeven. Dat geeft wel aan hoe dominant we waren. De jongens voetbalden ontzettend zorgvuldig en volwassen,” zei trainer Elwin van Keulen. De eerste treffer was een juweeltje. Een corner van Jorrit Miedema werd door Milan de Koe met een omhaal in het doel verwerkt.

Van Keulen: “Daarna zochten we iets te snel de diepte. We wilden te snel de steekbal geven terwijl daar geen ruimte voor was. Daardoor kwamen we niet gemakkelijk voor het doel van Hoogezand.” In de laatste minuten voor rust kwam het helemaal goed met geelblauw. Jorn Jongsma en Youri Sletering zetten de thuisploeg op 3-0 en in de slotminuut liep Jhondly van der Meer een voorzet van Youri Sletering binnen. Met een ruime voorsprong begonnen de teams aan de hervatting.

“De start na rust was moeizaam. Hoogezand zette iets meer druk en kreeg er wat meer geloof in. Halverwege de tweede helft ging het tempo bij ons omhoog en kregen we hetzelfde beeld als voor rust,” vond Van Keulen. Er werd nog eenmaal gescoord. Milan de Koe verwerkte een vrije trap van Willem de Boer in het doel. “De tweede helft was van ons wel minder maar ik vraag me af of je wel zestig minuten lang zo dominant kunt spelen. Misschien wordt je dan wel te kritisch. Maar we hebben fris en sprankelend gespeeld en dat vond ik mooi om te zien,” concludeerde de trainer.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

SC Heerenveen A1 0-1 FC Groningen A1
FC Groningen B1 3-0 Quick Boys B1
PSV B2 2-2 FC Groningen B2
FC Twente C1 1-5 FC Groningen C1
FC Groningen C2 1-2 Vitesse C2
FC Groningen D1 2-0 NEC/FC Oss D1
FC Groningen D2 5-1 De Held D1

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_3420 IMG_3426 IMG_3459