12 april 2015, 21:48

FC EMMEN D1 4-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (23.), 2-0 (26.pen.), 2-1 Jorn Jongsma (28.), 3-1 (56.), 4-1 (58.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Willem de Boer, Milan de Koe, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Levi de Ron, Martijn Ferwerda, Jorrit Miedema, Youri Sletering, Bas Verbree, Tobias Hoogstra, Dylano van Dijk.

FC Emmen, een lastige klus. Dat geldt tenminste voor de D-pupillen van SC Cambuur dit seizoen. De voorgaande twee duels werden gelijkgespeeld terwijl in het bekertoernooi de zege pas in de slotminuut werd veiliggesteld. Gisteren ging het mis. Er werd niet alleen met ruime cijfers verloren maar de geelblauwe formatie duikelde in het klassement ook nog eens van de eerste naar de derde plaats. “De wedstrijd kende een teleurstellend verloop,” zei trainer Elwin van Keulen. Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. De Drenten scoorden alle goals op belangrijke momenten in de wedstrijd.

Van Keulen: “We startten voortvarend aan de wedstrijd maar we kwamen in de eerste twintig minuten niet tot scoren. We speelden dominant terwijl Emmen op de counter loerde.” Uit een vrije trap  kwam de thuisploeg op voorsprong, een paar minuten werd een strafschop omgezet in 2-0. Vlak voor rust kwam Cambuur toch nog terug. Na een dieptepass van Milan de Koe trof Jorn Jongsma doel. “Na rust voerden we de druk op de goal van Emmen op. We creëerden echter te weinig kansen en kwamen dan ook niet tot scoren.” De tegenstander deed dat wel en counterde zich naar een uiteindelijk ruime overwinning.