058-2963300
SC Cambuur D1 na verlies in gevarenzone

SC Cambuur D1 na verlies in gevarenzone

24 april 2016, 20:49

De jeugdteams van SC Cambuur sloten deze voetbalzaterdag af met een winst- en een verliespartij.

SC CAMBUUR C1 12-2 ACHILLES 1894 C1
1-0 Sil Bos (1.), 2-0 Sil Bos (5.), 3-0 Sil Bos (8.), 4-0 Youri Sletering (15.), 4-1 (18.), 5-1 Jorn Jongsma (21.), 6-1 Milan de Koe (24.), 7-1 Koen Kribben (45.), 8-1 Koen Kribben (48.), 9-1 Quinten Lamsma (55.), 10-1 Quinten Lamsma (59.), 11-1 Deno Alejo (69.), 12-1 Koen Kribben (70.), 12-2 (70.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Martijn Ferwerda (36.Koen Kribben), Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jens van der Heide (36.Maurice Lap), Kevin de Vries, Sil Bos (36.Quinten Lamsma), Bart Kooistra (36.Deno Alejo), Jorn Jongsma (36.Willem de Boer), Youri Sletering.

De kampioenen van SC Cambuur C1 kenden geen genade met Achilles 1894 en wonnen met dubbele cijfers. “We begonnen goed aan de wedstrijd,” zei trainer Michiel Buursma. Wat heet! Al na acht minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord en had Sil Bos al een glaszuivere hattrick volbracht. De laatste treffer voor rust was de mooiste van de wedstrijd. Milan de Koe nam een voorzet vol op de slof en zag de bal in de verre hoek verdwijnen.

Ook na de hervatting ging geelblauw rustig door met scoren. Invaller Koen Kribben werd in de spits gebracht en scoorde ook driemaal. Overigens incasseerde Cambuur voor het eerst in een competitiewedstrijd dit seizoen twee tegendoelpunten. Buursma: “Het krachtsverschil tussen beide teams was erg groot. Toch was het al met al een leuke wedstrijd en hebben de jongens goede dingen laten zien. Daar ben ik blij mee.”

SC CAMBUUR D1 1-3 FC GRONINGEN D1
0-1 (6.), 1-1 Bas Verbree (52.), 1-2 (55.), 1-3 (58.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Jort van der Meulen, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Matthias Nartey, Niels ten Veen, Gregory Daraji. Wissels: David Huistra, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Max Faber, Milo Postma, Dinand Lourens.

In de strijd tegen degradatie uit de Eerste Divisie liepen de D-pupillen van SC Cambuur tegen kostbaar puntenverlies op. De thuisploeg had uitzicht op een punt maar liet tegen een tweetal late tegentreffers op. “Voor rust zakten we in op eigen helft om van daaruit op balverovering gericht te zijn,” zei trainer Elwin van Keulen. “Afgezien van het doelpunt kreeg Groningen nog maar een uitgespeelde kans. Ze wisten zich geen raad met onze verdediging.”

“Ik denk dat de eerste helft gelijkwaardig verliep waarbij wij regelmatig dreigend werden maar geen kansen kregen. Het spel werd wel goed verplaatst maar voorin waren we niet doortastend genoeg.” De Groningers scoorden vroeg in de wedstrijd de enige treffer in het eerste half uur. Na rust ontstond een ander beeld van de wedstrijd. Van Keulen: “Het was Cambuur wat de klok sloeg en we gingen nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Vanaf de 47ste minuut gingen we met twee spitsen spelen en viel het defensieve blok weg.”

Uit een hoekschop van Matthias Nartey kopte Bas Verbree de gelijkmaker binnen. “We besloten om door te gaan met datgene waar we mee bezig waren en de druk hoog te houden. Achteraf is dit een foute inschatting geweest want de ploeg hinkte op twee gedachten,” vond Van Keulen. FC Groningen sloeg toe en wist er alsnog met de zege vandoor te gaan. Van Keulen: “Het is jammer dat we de 1-1 niet over de streep hebben kunnen trekken. Achteraf gezien hebben we een andere keuze moeten maken. Het puntje hadden we goed kunnen gebruiken.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 2-0 Feyenoord A2
FC Groningen B1 2-1 Almere City FC B1
DWS C1 1-5 FC Groningen C1
SC Cambuur D1 1-3 FC Groningen D1
FC Groningen D2 4-2 Schalkhaar D1

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie