058-2963300
SC Cambuur D1 onderuit in ‘De Derby’

SC Cambuur D1 onderuit in ‘De Derby’

18 oktober 2015, 22:49

In De Derby was er geen succes voor de D-pupillen van SC Cambuur. De C-junioren zagen hun wedstrijd in Winschoten tegen WVV C1 afgelast.

SC CAMBUUR D1 1-4 SC HEERENVEEN D1
0-1 (4.), 0-2 (15.), 0-3 (25.), 0-4 (51.), 1-4 Floris Smand (59.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Bjarn Zorgdrager, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Tobias Hoogstra, Niels ten Veen, Xanthi Dijkstra, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Max Faber, Milo Postma, Jort van der Meulen, Stef Tjalma, Daan Visser, Matthias Nartey, Gregory Daraji.

In de wedstrijd op sportpark Kalverdijkje kende SC Cambuur D1 een dominante start. “We waren in de eerste tien minuten de betere ploeg. We hadden meer balbezit en waren beter in de opbouw,” zei trainer Elwin van Keulen. Toch kwamen de Friezen uit een hoekschop snel aan de leiding. Van Keulen: “Ondanks dat we qua score achter de feiten aanliepen leek dit de jongens niet te deren. In de as hadden zei echter wel de betere spelers. Daarnaast waren ze dodelijk als wij de bal verloren.”

SC Heerenveen wist daar wel raad mee en besliste de wedstrijd al voor rust door nog eens tweemaal te scoren. Verdedigend zag het bij die treffers wat ongelukkig uit. De thuisploeg was met name gevaarlijk uit standaardsituaties maar wist het net niet te vinden. Een vrije trap van Bas Verbree raakte de lat. In het tweede half uur probeerde SC Cambuur orde op zaken te zetten. “We gaven veel druk en dit leverde veel kansen op. Maar de ballen gingen over, naast, op paal en lat of werden van de lijn gehaald.”

“We speelden in de tweede helft met name op de helft van de tegenstander maar waren kwetsbaar in de counters van Heerenveen,” concludeerde Van Keulen. Tien minuten voor tijd viel een vierde Friese treffer. In de slotminuut werd de eer gered. Uit een vrije trap trof Floris Smand doel. “Heerenveen speelde met veel power en daar zijn we toch wel op afgebluft. Ook waren zij zorgvuldiger in de passing. Natuurlijk wil je winnen maar ik kan ook wel genieten van het proces. Dit gaat ontzettend goed en deze talentvolle groep verkeert in een sfeer waarin het zich goed kan ontwikkelen.”

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

SC Heerenveen A1 0-3 FC Groningen A1
FC Groningen B1 4-2 NAC Breda B1
Zeeburgia C1 0-4 FC Groningen C1
FC Groningen D1 1-1 FC Utrecht D1

Foto: Dijks Fotografie