058-2963300
SC Cambuur D1 onderuit in Groningen

SC Cambuur D1 onderuit in Groningen

12 december 2015, 19:21

De laatste voetbalzaterdag van het jaar werd door de jeugdteams van SC Cambuur met winst en verlies afgesloten.

ACHILLES 1894 C1 0-7 SC CAMBUUR C1
0-1 Jorn Jongsma (10.), 0-2 Koen Kribben (13.), 0-3 Milan de Koe (29.), 0-4 Bart Kooistra (41.), 0-5 Sil Bos (59.), 0-6 Milan de Koe (62.), 0-7 Bart Kooistra (65.)

opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Jens van der Heide, Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra (52.Willem de Boer), Sil Bos, Kevin de Vries, Koen Kribben, Bart Kooistra, Jorn Jongsma, Youri Sletering (36.Maurice Lap).

Met een zevenklapper en de maximale score uit twaalf wedstrijden gaan de C-junioren van SC Cambuur de winterstop in. Het duel in Assen verliep naar wens. “Het was niet heel lastig en een lekkere pot om mee af te sluiten,” zei trainer Michiel Buursma. “We hebben vandaag vrij kunnen voetballen en de manier waarop we dat gedaan hebben geeft wel weer perspectief.” De wedstrijd bij Achilles 1894 was snel beslist want binnen een kwartier stond het 2-0 voor Cambuur. Ondanks het goede spel voor rust had de score wel verder op moeten lopen.

In de tweede helft gebeurde dat wel. Met name Jorn Jongsma, verantwoordelijk voor een treffer en twee assists, speelde volgens Buursma een goede wedstrijd. “Jorn was een plaag voor de verdediging van Achilles en had goede loopacties in de diepte. Knap hoe hij vandaag speelde.” De voorsprong op nummer twee Flevo Boys is inmiddels negen punten. “Dat is mooi maar we moeten ons nu in de tweede seizoenshelft richten op ons spel want er zit nog rek in. Het voetbal dat we in september en oktober lieten zien kunnen we nog overtreffen,” aldus Michiel Buursma.

FC GRONINGEN D1 5-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (10.), 2-0 (13.), 3-0 (16.), 3-1 Bjarn Zorgdrager (32.), 4-1 (51.), 5-1 (60.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Max Faber, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Bas Verbree, Bjarn Zorgdrager, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Dylano van Dijk, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Tom Roorda, Matthias Nartey.

Op sportpark Corpus den Hoorn gingen de D-pupillen van SC Cambuur fors onderuit tegen de opleidingsgenoten uit Groningen. Na een openingsfase zonder kansen werd de wedstrijd in een tijdsbestek van zes minuten volledig op de kop gezet. “Ze kregen ons vanaf het begin vrij goed onder druk en speelden in balbezit in een hoog tempo,” concludeerde trainer Elwin van Keulen. Bleef dreiging bij de Groningers voorin aanvankelijk uit, in de tiende minuut was het wel raak. Uit een hoekschop werd van dichtbij het beslissende tikje gegeven.

Van Keulen: “Groningen had optisch een overwicht. Dat had te maken met de manier waarop wij druk zetten omdat wij teruggezakt speelden.” De mannen uit Leeuwarden kenden een lastige fase en moesten in korte tijd nog eens twee doelpunten slikken. Wederom scoorde de thuisploeg uit een hoekschop en uit een mooie aanval werd de derde treffer geproduceerd. “We leverden vrij veel in en creëerden weinig. Groningen speelde in die fase met veel enthousiasme,” aldus Van Keulen. Aan het eind van de eerste helft kreeg Cambuur al wat meer grip op de wedstrijd.

Na de hervatting startte geelblauw prima en het was Bjarn Zorgdrager die een uitgespeelde aanval goed afrondde. Van Keulen: “Er ontstonden een paar knotsgekke minuten. Tobias kreeg een goede kans en de doelman van Groningen redde nog met een reflex. Valt de 3-2 dan had het nog alle kanten opgekund.” De treffer bleef echter uit terwijl Groningen het net nog wel tweemaal wist te vinden. “We hadden sneller en slimmer moeten inspelen op datgene wat de wedstrijd vraagt door opportunistischer en vanuit de tweede bal te spelen,” vertelde Van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Willem II A1 5-0 FC Groningen A1
SV Schalkhaar D1 0-3 FC Groningen D2

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie