058-2963300
SC Cambuur D1 onderuit tegen Vitesse D1

SC Cambuur D1 onderuit tegen Vitesse D1

6 maart 2016, 19:40

Alleen de D-pupillen van SC Cambuur speelden zaterdag om de punten. Het duel tussen vv Heerenveen C1 en SC Cambuur C1 werd afgelast.

SC CAMBUUR D1 1-3 VITESSE D1
1-0 Bas Verbree (5.), 1-1 (45.), 1-2 (55.), 1-3 (59.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Daan Visser, Steyn Potma, Niels ten Veen, Bjarn Zorgdrager. Wissels: David Huistra, Stef Tjalma, Martijn de Rooij, Milan Smit, Gregory Daraji, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Dinand Lourens.

“We zaten in een enorme opwaartse spiraal en hadden een bepaalde verwachting om de lijn die we hadden ingezet door te trekken,” zei trainer Elwin van Keulen na de verloren wedstrijd op het sportpark Kalverdijkje. Net als op Papendal was ook deze wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse een close contest. De thuisploeg begon met gepassioneerd aanvalsspel goed aan het duel. Al snel werd de leiding genomen. Een vrije trap van een meter of 25 werd door Bas Verbree in het doel geknald.

“Dit doelpunt viel misschien wel te vroeg,” zei Van Keulen. “We leken met dit doelpunt Vitesse wakkergeschud te hebben. De eerste tien minuten daarna was nog wel voor Cambuur maar in het slot van de eerste helft leek Vitesse zich wat te herpakken.” Geelblauw moest meer de verdediging in maar tot kansen kwamen de gasten niet echt. In het eerste half uur kwam de dreiging van Cambuur het meest voort uit standaardsituaties. Voor rust bleef het dan ook bij die ene treffer.

Na rust tapte Vitesse uit een ander vaatje. Er werd door de Gelderse ploeg veel strijd geleverd en uit een drietal vrije trappen wist de ploeg te scoren. Daarmee zat er voor Cambuur helaas geen goed resultaat in. “We hadden het moeilijk en kwamen niet onder hun druk vandaan,” aldus Elwin van Keulen. “De spelers van Vitesse waren ontzettend blij met de winst omdat zij vooraf wisten dat deze wedstrijd een zware dobber zou worden. Richting de derby van volgende week tegen Heerenveen is het voor ons nu belangrijk om in aanvallend opzicht stappen te maken.”

Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

ADO Den Haag A1 2-0 FC Groningen A1
FC Groningen B1 0-1 NEC/FC Oss B1
PEC Zwolle C1 4-0 FC Groningen C1
FC Groningen D1 1-1 AFC D1
ATC ’65 D1 2-2 FC Groningen D2

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie