058-2963300
SC Cambuur D1 pakt punt tegen NEC/FC Oss D1

SC Cambuur D1 pakt punt tegen NEC/FC Oss D1

20 september 2014, 22:10

FC VOLENDAM C2 10-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (1.), 2-0 (14.), 3-0 (24.), 4-0 (35.), 5-0 (39.), 6-0 (44.), 7-0 (51.), 8-0 (65.), 9-0 (66.), 9-1 Job Zwager (68.), 10-1 (69.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Chiel Kuiper (36.Robert Polee), Kian Visser (36.Thimo Stroop), Rik de Boer, Feike Zijlstra, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong (45.Koen Kribben), Job Zwager, Mark van der Meer, Bart Kooistra.

“We begonnen best aardig aan de wedstrijd. Wij kregen de eerste kans maar meteen daarop scoorden zij de 1-0,” begon trainer Michiel Buursma aan zijn analyse van de wedstrijd. De thuisploeg had weinig moeite met scoren en bij rust was de wedstrijd reeds beslist. Toch was het niet alleen Volendam wat de klok sloeg want geelblauw kreeg ook zeker mogelijkheden op treffers. “Bij rust had het ook 4-2 of 5-3 kunnen staan. We hebben best kansen gehad maar rondden gewoon niet goed af. Zij hebben een technisch vaardiger ploeg dan die van ons waardoor kansen ook gemakkelijker benut konden worden.”

De tweede 35 minuten begon identiek als het eerste bedrijf. De oranjehemden waren voorin scherp en behaalden zelfs de dubbele cijfers. Twee minuten voor tijd kon Job Zwager voor de ploeg uit Leeuwarden de enige treffer van de dag maken. “We hebben heel ver vooruit gevoetbald en de ruimte achterin bij ons werd goed benut door Volendam. Hopelijk worden onze aanvallende intenties nu ook eens beloond met doelpunten. Maar in dit duel waren we te naïef. Dan overkomt je een wedstrijd en zo’n uitslag als deze. Dit is vervelend voor de ploeg maar hier moeten we wel lering uit trekken,” concludeerde Buursma.

SC CAMBUUR D1 1-1 NEC/FC OSS D1
1-0 Willem de Boer (32.), 1-1 (55.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra, Jorrit Miedema, Youri Sletering, Milan Smit. Wissels: Brett Minnema, Jorn Jongsma, Bas Verbree, Andries Venema, Tobias Hoogstra, Steyn Potma.

Aan het Kalverdijkje speelden de D-pupillen van SC Cambuur verdienstelijk gelijk tegen NEC/FC Oss D1. Het was alweer vijf weken geleden, destijds in Norg, dat Cambuur tegen een BVO speelde. “Dat zag je in het eerste kwartier ook terug,” vond trainer Elwin van Keulen. “Voor de spelers was het wat zoeken. Te vaak werd de lange bal gezocht en de spelers durfden ballen niet in te spelen op teamgenoten die gedekt werden. Het ontbrak een beetje aan lef.” Na dat kwartier veranderde het spelbeeld en kwam de thuisploeg steeds dichter bij de goal van de opponent. Echt 100% kansen konden beide teams niet creëren.

Na een doelpuntloze eerste helft begon de ploeg uit Leeuwarden voortvarend aan de hervatting. Willem de Boer nam de openingstreffer voor zijn rekening nadat de doelman van de Gelderlanders een vrije trap van Milan de Koe onvoldoende had verwerkt. Van Keulen: “Bij ons was een stijgende lijn te bespeuren en we voetbalden vooral op de helft van de tegenstander. Zij probeerden daarna nog wel druk te zetten op ons maar kansen konden ze eigenlijk niet afdwingen.” Vijf minuten voor het einde kon NEC/FC Oss alsnog de gelijkmaker scoren waardoor beide teams met een punt het veld verlieten.

“Het is sneu voor de jongens om zo laat nog de gelijkmaker te incasseren maar het was wel een redelijke afspiegeling van de wedstrijd. Natuurlijk hoop je op de drie punten maar echt teleurgesteld zijn we achteraf toch niet. Ik ben trots op de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt. We spelen leuk, fris en aanvallend voetbal en de spelers hebben de ruimte om te doen waarvan zij denken wat goed is,” vertelde trainer Elwin van Keulen.

Teams Locatie Groningen:
FC Groningen A1 4-2 Vitesse A1
FC Groningen B1 1-2 Brabant United B1
FC Groningen B2 0-3 AZ B2
FC Utrecht C1 3-0 FC Groningen C1
AZ C2 1-1 FC Groningen C2
FC Groningen D1 17-0 SC Genemuiden D1
vv Heerenveen D1 3-3 FC Groningen D2
verslagen op www.fcgroningen.nl

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_2579 IMG_2647 IMG_2670