058-2963300
SC Cambuur D1 met ruime cijfers langs PEC Zwolle

SC Cambuur D1 met ruime cijfers langs PEC Zwolle

7 maart 2015, 19:36

De jeugdteams van SC Cambuur bleven op deze voetbalzaterdag ongeslagen. De onder-14 ploeg pakte een punt terwijl de D-pupillen een ruime thuiszege behaalden.

NEC/FC OSS C2 1-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (25.), 1-1 Mark van der Meer (35.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide (36.Koen Kribben), Feike Zijlstra, Kevin de Vries (47.Job Zwager), Bart Kooistra (47.Pieter Abe de Jong), Rik de Boer, Deno Alejo, Mark van der Meer (47.Chiel Kuiper), Kian Visser.

De onder-14 ploeg van SC Cambuur speelde verdienstelijk gelijk in de uitwedstrijd tegen NEC/FC Oss, de nummer twee van de ranglijst. “Een mooie prestatie van de jongens,” vond assistent-trainer Jan Sierksma. “In de eerste helft hebben we geprobeerd om verzorgd op te bouwen. Daarin kwamen we een paar keer in leerzame situaties terecht. NEC/FC Oss speelde verzorgd positiespel en was tevens de bovenliggende partij.” In de 25ste minuut kwam de thuisploeg aan de leiding. Op slag van rust legde Bart Kooistra de bal breed op Mark van der Meer die zo de gelijkmaker liet aantekenen.

Sierksma: “Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen maar was wel een beloning voor onze vechtlust.” In de tweede 35 minuten werd door beide teams niet meer gescoord. “Na rust werd het wat rommelig. NEC/FC Oss ging voor de winst terwijl wij moesten verdedigen. Een groot compliment aan de jongens dat ze een punt hebben binnengesleept. Ze hebben hard gewerkt en als een team gestreden.” Voor SC Cambuur C2 was dit het tweede punt in de voorjaarscompetitie. Over twee weken is in Leeuwarden Almere City FC C2 de tegenstander.

SC CAMBUUR D1 3-0 PEC ZWOLLE D1
1-0 Milan de Koe (1.), 2-0 Milan de Koe (36.), 3-0 Jorn Jongsma (58.)

opstelling SCC D1 Levi de Ron, Willem de Boer, Martijn Ferwerda, Bas Verbree, Maurice Lap, Milan de Koe, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Andries Venema, Xanthi Dijkstra, Youri Sletering, Tobias Hoogstra, Brett Minnema, Dylano van Dijk.

Ook in de vierde wedstrijd van de voorjaarscompetitie hebben de D-pupillen van SC Cambuur de ongeslagen status behouden. Een betere start kon geelblauw zich niet wensen want al na veertig seconden lag de bal in het netje. Een vrije trap van Martijn Ferwerda werd door Milan de Koe knap diagonaal ingekopt. “Natuurlijk deed dit wat de tegenstander en ze probeerden dus ook aan de deur te kloppen,” zei trainer Elwin van Keulen. PEC Zwolle kreeg inderdaad wat kansen. Ook stond de dwarsligger een treffer in de weg. Aan het einde van de eerste helft kreeg de thuisploeg weer meer controle. Met name via de linkerkant werden enkele mogelijkheden gecreëerd. Milan de Koe zag een poging tegen de lat gaan.

Van Keulen: “Na rust was een totaal ander spelbeeld te zien. We speelden voornamelijk op de helft van Zwolle en konden snel en hoog druk zetten.” Na acht minuten verdubbelde Milan de Koe op aangeven van Youri Sletering de voorsprong. In de slotfase zorgde Jorn Jongsma voor een fraai slotakkoord. De aanvaller veroverde de bal, dribbelde richting vijandelijk doel en rondde doeltreffend af. “Na rust was Zwolle niet meer op onze helft te vinden en hebben ze ook niet eenmaal op onze goal geschoten. Hoewel Zwolle in de eerste helft ook wel wat kansen kreeg had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Op de overwinning valt weinig af te dingen,” concludeerde Elwin van Keulen.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

FC Groningen A1 1-0 Roda JC A1
PEC Zwolle B1 2-1 FC Groningen B1
FC Groningen B2 4-0 Vitesse B2
FC Twente C1 1-3 FC Groningen C1
FC Groningen C2 2-1 ADO Den Haag C2
AZ D1 2-2 FC Groningen D1
De Held D1 0-1 FC Groningen D2

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_8190 IMG_8209 IMG_8212