058-2963300
SC Cambuur D1 stunt in Zwolle

SC Cambuur D1 stunt in Zwolle

20 februari 2016, 19:42

Voor het tweede achtereenvolgende weekeinde stapten de beide jeugdteams van SC Cambuur met een overwinning van het veld.

SC CAMBUUR C1 3-0 BE QUICK DOKKUM C1
1-0 e.d. (6.), 2-0 Bart Kooistra (16.), 3-0 Sil Bos (31.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Sil Bos, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jens van der Heide (36.Milan de Koe), Kevin de Vries (36.Koen Kribben), Jhondly van der Meer, Deno Alejo (56.Jorn Jongsma), Bart Kooistra (63.Maurice Lap), Youri Sletering (36.Quinten Lamsma).

Een sterke eerste helft was voor SC Cambuur C1 voldoende om drie punten tegen de provinciegenoot uit Dokkum te pakken. “We waren heer en meester en hadden continue de bal,” zei assistent-trainer Jan Sierksma. De thuisploeg gooide de wedstrijd snel in het slot. Eerst was er een eigen doelpunt, vervolgens verdubbelde Bart Kooistra na een kwartier spelen de voorsprong. Sierksma: “Voor rust speelden we prima positiespel en hadden we ook de restverdediging goed voor elkaar. Ook een aantal dingen die we vooraf hadden afgesproken gingen goed zoals het indribbelen door onze centrale verdedigers.” Sil Bos maakte voor rust de derde treffer voor de geelblauwe formatie.

In de tweede 35 minuten ging het minder met Cambuur. “Be Quick ging ons vastzetten waardoor we ons positiespel niet vol konden houden. Daardoor kwamen we vaak in één-tegen-één situaties terecht,” verklaarde Sierksma. Er ontstonden nog wel een aantal kansen maar die werden niet verzilverd. “De eerste helft was echt heel goed en hadden we veel beweging en dreiging. Na rust waren we bij vlagen nog dreigend en lukte het ons niet om er tussendoor te voetballen. Het was niet hoogstaand maar zeker ook niet superslecht. Be Quick bood daarnaast ook gewoon verdienstelijk weerstand,” aldus Sierksma.

PEC ZWOLLE D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Steyn Potma (41.)

opstelling SCC D1 Tom Roorda, Jort van der Meulen, Bas Verbree, Floris Smand, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Tobias Hoogstra, Milan Smit, Steyn Potma, Niels ten Veen, Bjarn Zorgdrager. Wissels: David Huistra, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Gregori Daraji, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Dinand Lourens, Daan Visser.

Dankzij een treffer van Stey Potma hebben de D-pupillen van SC Cambuur wederom drie punten in de wacht gesleept. Werd eerder dit seizoen op eigen veld nog met 3-8 verloren van PEC Zwolle, ditmaal werd knap de nul gehouden. “Dit is een fantastische overwinning en het is de jongens van harte gegund,” zei trainer Elwin van Keulen. Sinds een aantal weken is de lijn opgaand. Werden aanvankelijk (nipte) nederlagen geleden, nu worden zowel oefen- als puntenwedstrijden in winst omgezet. Van Keulen: “Er is een positieve schwung in de groep gekomen. De lat ligt ook steeds een stukje hoger.”

“Voor rust kreeg kregen wij de betere kansen maar had PEC Zwolle het meeste balbezit. Ze wisten echter niet wat ze ermee moesten. Cambuur speelde gedisciplineerd en wachtte geduldig de kansen af. We kwamen tot mogelijkheden maar niet tot doelpunten. In de rust hebben we besproken waar we het nog beter konden doen.” In de elfde minuut na de hervatting kreeg geelblauw de beloning. Steyn Potma zag na een uitstekende individuele actie zijn schot beide palen raken maar uiteindelijk ook tergend langzaam in het doel gaan.

Een enorme ontlading volgde bij de spelers. “Daarna is het de wedstrijd uitzingen,” aldus Elwin van Keulen. “De jongens toonden na het doelpunt veel strijd en passie maar het werd ook vrij onrustig. We creëerden niet echt kansen op een tweede treffer. Zwolle pompte de bal daarna vrij vaak in maar wist ook niet tot kansen te komen. Deze overwinning is een enorme boost voor het zelfvertrouwen.” Volgende week heeft de ploeg geen competitieverplichtingen. Wel wordt in het stadion van FC Den Bosch een oefenwedstrijd tegen Brabant United D1 gespeeld.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
verslagen op www.fcgroningen.nl

Almere City FC B1 1-3 FC Groningen B1
FC Groningen C1 3-0 Go Ahead Eagles C1
FC Volendam D1 2-0 FC Groningen D1
FC Groningen D2 7-1 Frisia D1

Foto: Henk Jan Dijks Fotografie