058-2963300
SC Cambuur D1 toont veerkracht

5 oktober 2014, 16:00

Na een memorabele comeback bleef SC Cambuur D1 ook in de vijfde competitiewedstrijd ongeslagen. SC Cambuur C2 leed daarentegen de vijfde nederlaag op rij.

ADO DEN HAAG C2 7-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (15.), 2-0 (17.), 3-0 (19.), 4-0 (37.), 5-0 (40.pen.), 5-1 Mark van der Meer (60.), 6-1 (66.), 7-1 (70.)

opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee (38.Tristan Boersma), Kevin de Vries, Rik de Boer (36.Martijn Ferwerda), Feike Zijlstra, Job Zwager, Pieter Abe de Jong, Koen Kribben, Kian Visser, Mark van der Meer, Thimo Stroop (36.Jens van der Heide).

De onder-14 ploeg van SC Cambuur zag de tegenstander in korte tijd driemaal scoren waardoor bij rust tegen een 3-0 achterstand werd aangekeken. Toch was trainer Michiel Buursma niet geheel ontevreden over het spel van zijn team. “De eerste helft was op zich prima want we speelden gedisciplineerd. Door stomme fouten kregen we echter de doelpunten tegen.”

Meteen na rust werd een vierde tegentreffer geïncasseerd. Buursma: “We zijn iets anders gaan spelen maar dat wierp niet direct vruchten af. Toch kregen we een paar aardige kansen via Mark van der Meer en een paar schoten van Kian Visser.” Bij een 5-0 achterstand scoorde de ploeg uit Leeuwarden tegen. Op aangeven van Job Zwager schoot Mark van der Meer raak.

Doelman Marco Kreeft kreeg na het neerhalen van een tegenstander de rode kaart. Daardoor werd verdediger Robert Polee vervangen door reserve-goalie Tristan Boersma. “Over de vechtlust en de inzet van de jongens in met name de tweede helft ben ik tevreden. Maar de foutjes moeten er gewoon uit. Als dat gebeurt dan ziet het er goed uit,” aldus de Cambuur-trainer.

SC CAMBUUR D1 3-2 PEC ZWOLLE D1
0-1 (12.), 0-2 (24.), 1-2 Youri Sletering (32.), 2-2 Steyn Potma (56.), 3-2 Youri Sletering (58.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Willem de Boer, Milan de Koe, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Milan Smit, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Xanthi Dijkstra, Quinten Lamsma, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Steyn Potma, Levi de Ron.

De D-pupillen van SC Cambuur hebben de voortvarende start in de competitie een uitstekend vervolg kunnen geven. Tegen PEC Zwolle D1 werd een 0-2 achterstand omgebogen in een knappe overwinning. Daardoor nestelde geelblauw zich in de top-3 van de Eerste Divisie C. “Hier zijn we zeer, zeer content mee,” vertelde een uitgelaten trainer Elwin van Keulen. “In de beginfase hadden we moeite met hun spel en begonnen ze ook met het creëren van kansen.”

Na een knappe aanval dwars door het centrum van de thuisploeg kwam PEC Zwolle D1 op voorsprong. “Daardoor werden we wel wakker geschud. We speelden meer op hun helft en zorgden ook voor meer doelgevaar,” aldus Van Keulen. Toch waren het de Zwollenaren die verder uitliepen waardoor de klus er niet gemakkelijker op werd. Op slag van rust viel toch nog de aansluitingstreffer. Een scherpe voorzet van Youri Sletering belandde via een speler van PEC Zwolle D1 in het doel.

Van Keulen: “In de rust heb ik tegen de jongens gezegd dat er zeker mogelijkheden liggen. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft ook compleet.” Toch kregen de gasten aanvankelijk nog de betere kansen. Na balverlies had een derde treffer kunnen vallen terwijl een andere inzet maar net naast ging. Vervolgens kreeg ook SC Cambuur D1 een aantal kansen. Met name vanuit standaardsituaties was de ploeg dreigend.

In de slotfase gebeurde datgene waar heel Cambuur op hoopte. Sletering bereikte Steyn Potma die met een schot in de verre hoek de gelijkmaker liet aantekenen. Even later was de overwinning een feit toen Youri Sletering van dichtbij de 3-2 scoorde. De punten bleven daardoor in Leeuwarden. “In de tweede helft hebben de jongens echt voor elke meter gestreden. Ik ben verbaasd maar ook heel erg blij met deze winst.”