058-2963300
SC Cambuur D1 winnend van start

SC Cambuur D1 winnend van start

7 februari 2015, 19:40

Met drie punten is SC Cambuur D1 de nieuwe competitie in de Eerste Divisie van start gegaan. De wedstrijd in de voorjaarscompetitie tussen Fortuna Sittard C2 en SC Cambuur C2 werd afgelast.

SC GENEMUIDEN D1 0-5 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan de Koe (11.), 0-2 Steyn Potma (30.), 0-3 Milan de Koe (48.), 0-4 Youri Sletering (58.), 0-5 Jorn Jongsma (60.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Martijn Ferwerda, Willem de Boer, Dylano van Dijk, Milan de Koe, Quinten Lamsma, Milan Smit, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Levi de Ron, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Bas Verbree, Tobias Hoogstra, Steyn Potma.

De blauwgele formatie moet zich dit voorjaar zien te plaatsen voor een van de twee eerste divisies voor volgend seizoen. In een poule van zes teams moet SC Cambuur D1 bij de eerste vier eindigen. Die doelstelling is realistisch aangezien de ploeg een uitstekende eerste seizoenshelft kende en lang ongeslagen bleef. SC Genemuiden D1 was vandaag de eerste tegenstander en de reis daar naartoe bleek een lastiger opgave dan de wedstrijd zelf.

Vanwege de gladheid op de weg en de ontstane vertraging begon het duel tegen de plaatselijke SC dan ook tien minuten later dan gepland. Sowieso moest het team omgaan met moeilijke omstandigheden. “Het was een lastig te bespelen veld. De ondergrond was hard en nat. Ondanks dat dit invloed had op het positiespel gingen de spelers daar goed mee om,” zei trainer Elwin van Keulen. In de elfde minuut kwamen de mannen uit Leeuwarden aan de leiding. Een vrije trap van Martijn Ferwerda werd door Milan de Koe binnen gekopt.

“Het was al snel duidelijk dat wij de betere partij waren. Genemuiden had niet echt de intentie om tot voetballende oplossingen te komen. Toch kozen we soms te snel voor de hoge en diepe bal waardoor we balverlies leden,” analyseerde Van Keulen. Pas in blessuretijd van de eerste helft viel de bevrijdende tweede treffer. Milan de Koe, Youri Sletering en Jorn Jongsma stonden aan de basis van de 0-2 die uiteindelijk op het conto van Steyn Potma kon worden bijgeschreven. Van Keulen: “Dit gaf een goed gevoel omdat je veel beter bent dan de tegenstander maar je dit niet eerder in de wedstrijd in doelpunten kon uitdrukken.”

“Het wedstrijdbeeld na rust was nog eenzijdiger dan in de eerste helft,” zag Van Keulen. “We creëerden veel kansen. Genemuiden werd niet eenmaal gevaarlijk en onze doelman Brett Minnema hoefde maar een keer in actie te komen.” Na enkele mogelijkheden onbenut te hebben gelaten was het Milan de Koe die van afstand de derde treffer maakte. In de slotminuten trof Cambuur nog tweemaal doel.  Youri Sletering scoorde uit een snelle tegenaanval waarna Jorn Jongsma in twee instanties een handvol treffers vol maakte.

“Voor de neutrale toeschouwer was dit denk ik geen leuke wedstrijd om naar te kijken. We kunnen veel beter dan wat we vandaag hebben laten zien. Maar gezien de omstandigheden hebben we het maximale eruit gehaald,” aldus Elwin van Keulen.