058-2963300
SC Cambuur D1 wint in Genemuiden

SC Cambuur D1 wint in Genemuiden

14 september 2014, 12:21

In de tweede speelronde van de competitie was er winst en verlies voor de jeugdteams van SC Cambuur.

SC CAMBUUR C2 1-4 DE GRAAFSCHAP C2
0-1 (6.), 0-2 (23.), 1-2 Mark van der Meer (45.), 1-3 (46.), 1-4 (64.)

opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Kian Visser, Jens van der Heide, Koen Kribben (50.Chiel Kuiper), Robert Polee, Job Zwager, Kevin de Vries, Pieter Abe de Jong, Thimo Stroop (45.Feike Zijlstra), Mark van der Meer, Bart Kooistra.

In de najaarscompetitie voor onder-14 teams verloor SC Cambuur ook de tweede wedstrijd. De ploeg uit Leeuwarden keek halverwege in de wedstrijd tegen De Graafschap C2 tegen een 0-2 achterstand aan. Trainer Michiel Buursma over het spel voor rust: “In principe hebben we weinig problemen gehad. Juist op momenten uit onze opbouw en waarin wij de bal achteruit speelden werden zij gevaarlijk.” De gasten uit Doetinchem maakten daarnaast optimaal gebruik van hun fysiek sterke en snelle spits. “Ik vind dat zij hun spits goed bediend hebben,” aldus Buursma.

In de tweede 35 minuten kende de thuisploeg aanvankelijk de sterkste fase. “In de eerste tien minuten na rust speelden we fantastisch. Dat is ook het niveau dat we eigenlijk nastreven.” In die periode maakte Mark van der Meer de aansluitingstreffer. Daarvoor kreeg Cambuur ook al een aantal aardige kansen. Echter, De Graafschap scoorde onmiddellijk tegen en daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. “Na de ontlading van ons doelpunt zakten we ver weg. Willen we op een hoger niveau spelen dan moeten we er meer energie in stoppen. Want tien minuten goed spelen is natuurlijk veel te weinig.”

Zes minuten voor tijd voegden de Gelderse gasten er nog een vierde treffer aan toe en daarmee was dezelfde eindstand als eerder in de voorbereiding een feit. Een teleurstellende middag, vond Michiel Buursma. “Bepaalde dingen, zoals kansen creëren, hebben we best goed gedaan. Maar we hebben ze ook weggegeven. Daarbij stond De Graafschap goed waardoor we ons best moesten doen om er doorheen te komen. Dat ging moeilijk omdat we ook in een te laag tempo speelden.”

SC GENEMUIDEN D1 0-2 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan de Koe (54.), 0-2 Youri Sletering (60.)

opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Xanthi Dijkstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Martijn Ferwerda, Jorrit Miedema, Bas Verbree, Tobias Hoogstra, Milan Smit, Levi de Ron.

De D-pupillen van SC Cambuur heersten in Genemuiden maar konden pas in de slotfase het krachtsverschil uitdrukken in doelpunten. Twee weken geleden troffen de teams elkaar al in Leeuwarden, destijds voor de beker. “Vanaf het begin zag ik dat het anders is om in Genemuiden tegen hun te spelen. Thuis zijn ze sterker, iets dat je ook ziet in hun uitslagen. Ze spelen georganiseerder en feller. Dat is hun zeker aan te prijzen,” zei trainer Elwin van Keulen na afloop.

In de eerste helft hadden de gasten reeds kunnen scoren maar het bleef 0-0 bij rust. Van Keulen zag waar dat aan lag. “We speelden in een hoog tempo en maakten vandaag veel goede keuzes. De kansen die we kregen rondden we echter niet goed af. Zelfs onze verdedigers schoten in de eerste helft op hun doel.” De thuisploeg was niet bij machte om voor dreiging te zorgen. “Genemuiden kwam een paar keer voor onze goal maar dat gebeurde door fouten in onze opbouw.”

Doordat de wedstrijd na de rust werd hervat met een gelijke stand steeg het geloof bij Genemuiden. De ploeg uit Leeuwarden moest extra hard werken, mede omdat de ruimtes kleiner werken. “Na een fase waarin het aan onze kant iets rommeliger was, herpakten we ons weer,” vertelde Van Keulen. “We behielden ons goede spel en dat betaalde zich uit in de overwinning. Voor de spelers is dit een knappe stap ten opzichte van vorige week en een enorme beloning.”

Zes minuten voor tijd schoot Milan de Koe de bal van een meter of dertig afstand in de kruising. In de slotseconden beging Martijn Ferwerda, die zijn rentree maakte na drie maanden blessureleed, een overtreding waardoor Genemuiden nog een vrije trap kreeg. Doelman Brett Minnema stompte de bal naast. In de tegenstoot was het Youri Sletering die de bevrijdende tweede treffer maakte. En dus gingen de drie punten mee terug naar Leeuwarden.

Uitslagen Teams Locatie Groningen
Roda JC A1 2-3 FC Groningen A1
Alphense Boys C1 0-3 FC Groningen C1
FC Groningen C2 7-0 FC Volendam C2
FC Groningen D1 4-0 SC Heerenveen D1
FC Groningen D2 2-5 GVAV Rapiditas D1
verslagen via www.fcgroningen.nl

Foto’s: www.martinoscarfotografie.nl

IMG_2226 IMG_2308 IMG_2327