058-2963300
SC Cambuur declasseert koploper Almere City met zevenklapper

SC Cambuur declasseert koploper Almere City met zevenklapper

15 november 2020, 22:49

Wie was nou eigenlijk de grote favoriet bij het treffen tussen koploper Almere City FC en naaste belager SC Cambuur? Die vraag hield vooral de media bezig voorafgaand aan het duel en beide trainers wisten het antwoord op die vraag: de tegenstander. Hoe het ook zij: op het veld was er maar één ploeg de baas en dat waren de vaste bewoners van het Cambuurplein. In een ware voetbalshow vond geel-blauw liefst zeven keer het net en liet het de koploper van de Keuken Kampioen Divisie compleet kansloos, uitslag: 7-2.

Met aanvoerder Erik Schouten terug in de basis en ook de van een schorsing teruggekeerde Mitchel Paulissen begon SC Cambuur voortvarend aan het duel tegen het ambitieuze en kapitaalkrachtige Almere. Al is dat een understatement, want doelman Woud moest al na drie minuten vissen voor de Zuid-tribune. Een vloeiende aanval door de as met een teruggetrokken voorzet van Korte aan de linkerkant kwam terecht bij Paulissen en die haalde gedecideerd de trekker over: 1-0.

Het was de eerste treffer van de vijf die er voor de thee zouden worden gemaakt. De TV-kijker werd getrakteerd op een heerlijke voetbalavond met een ontzettend hoog tempo en een uiterst effectief SC Cambuur. Letterlijk elke fout van de bezoekers werd genadeloos afgestraft en dat het eerst nog even gelijk werd na een lucky shot van Blackson leek niemand in het geel te deren.

Achtereenvolgens Erik Schouten, Jamie Jacobs en Michael Breij zetten hun signatuur onder de 4-1 ruststand en opvallend genoeg kwam dat twee keer voort uit een hoekshop. Schouten kopte prima klaar nadat Woud te laat was en Jacobs haalde verwoestend uit, nadat de bal niet goed werkt weggewerkt door de Almeerders. Na iets meer dan een halfuur deed Michael Breij nog een duit in het zakje toen hij op de rand van de zestien droog binnenschoot.

Wat er daarna direct na de rust gebeurde lees je doorgaans alleen in iets te dik aangezette jongensboeken. Binnen tien minuten vielen er liefst drie doelpunten (ja, dat leest u goed) en twee daarvan kwamen van de schoen van topscorer Robert Mühren. ‘Laat ik ook maar eens uithalen’, moet de Volendammer hebben gedacht toen hij kiezelhard binnenschoot met zijn linkerbeen. De intikker daarna was minder fraai, maar telde even zwaar en datzelfde kan gezegd worden van de treffer van Giovanni Korte niet lang daarna. De aanvaller kon van dichtbij zijn voet tegen de bal zetten en Woud kansloos achterlaten.

Almere moest vrezen voor een historisch pak slaag, maar met de kraker van donderdag in Doetinchem in het achterhoofd schakelde SC Cambuur een versnelling lager. Niet onverstandig gezien het drukke programma en het speelde de wedstrijd volwassen en professioneel uit, waarbij geel-blauw zo af en toe nog heel gevaarlijk werd ook.

Het slotakkoord van de avond was voor Mirani, de aanvoerder van Almere City FC. De centrale verdediger kopte in blessuretijd een corner binnen bij de eerste paal en maakte daarmee de stand een heel klein beetje dragelijker voor de bezoekers. Het nam niks weg van de glans van de ongekend knappe en fraaie zege van SC Cambuur, dat nog maar eens liet zien hoe goed het wel niet kan voetballen.

Heel uitgebreid zullen de mannen van De Jong deze eclatante overwinning overigens niet gaan vieren, want aanstaande donderdag (aftrap 21.00 uur) is het opnieuw matchday. En niet zomaar één. Op de Vijverberg worden de degens dan gekruist met die andere club die afgelopen seizoen had moeten promoveren: De Graafschap.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt (78’ Ter Heide), Mac-Intosh, Schouten (C) (78’ Kramer), Sambissa (71’ Bangura); Hoedemakers, Jacobs, Paulissen (78’ Maulun); Breij (71’ Oratmangoen), Mühren en Korte

Opstelling Almere City FC: Woud; Van Vlerken, Mirani, Helstrup, Blackson (46’ Lesquoy); Receveur, Bensabouh (46’ Gauna), Koolwijk (64’ Tunga); Harrison, Sørensen (64’ Puriel) en Bouyaghlafen

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Scoreverloop:
3’ 1-0, Paulissen
9’ 1-1, Blackson
24’ 2-1, Schouten
29’ 3-1, Jacobs
31’ 4-1, Breij
48’ 5-1, Mühren
52’ 6-1, Mühren
53’ 7-1, Korte
90+1′ 7-2, Mirani

Gele kaarten: Sambissa (SC Cambuur), Koolwijk en Bouyaghlafen (Almere City FC)

Foto: www.cambuurimages.nl