058-2963300
SC Cambuur doet zichzelf te kort in Almere

SC Cambuur doet zichzelf te kort in Almere

20 oktober 2017, 22:17

Vanavond stonden Almere City FC en SC Cambuur tegenover elkaar. En hoewel de spelers op het veld het moesten doen, was dit toch ook wel een klein beetje een wedstrijd tussen Marinus Dijkhuizen en Jack de Gier, twee voormalige spitsen die in Leeuwarden succesvol waren en erg geliefd bij de geel-blauwe aanhang. Maar ook twee trainers die zich ongetwijfeld een betere start van de competitie hadden voorgesteld. Zeg maar gerust een valse start en voor beide trainers is er dan ook volop werk aan de winkel om de weg naar boven in te kunnen slaan. Beide ploegen bivakkeerden tot vanavond namelijk in het rechterrijtje en dat strookte niet met de ambities van beide Jupiler League clubs. Almere City FC vond zich tot vanavond terug op de veertiende plaats, terwijl Cambuur zelf met een plaats lager op de ranglijst genoegen moest nemen. Beide ploegen hadden tot vanavond negen punten en een identiek doelsaldo, te weten -4. Dat er na het pijnlijke verlies tegen FC Oss iets moest gebeuren aan Leeuwarder zijde was duidelijk. Voornaamste kind van de rekening werd Jesse Bertrams die vanavond op de reservebank moest plaatsnemen. Hierdoor mocht Eric Cummins in het Yanmar Stadion, zoals de thuishaven van Almere City tegenwoordig heet, zijn debuut maken. Ook de namen van Justin Mathieu en Ricardo Kip ontbraken vanwege disciplinaire redenen op het wedstrijdformulier. Daar tegenover stonden basisplaatsen voor Jurjan Mannes en Furdjel Narsingh. De wedstrijd eindigde vanavond in een 1-1 gelijkspel. En daar mocht Cambuur het minst vrede mee hebben, want het kreeg een aantal 100% kansen om de overwinning binnen te slepen en met de winst huiswaarts te keren.

Onder herfstachtige omstandigheden, veel wind en regen, kreeg Cambuur in de achtste minuut al een unieke mogelijkheid om op voorsprong te komen. Xander Houtkoop verzuimde om deze buitenkans te benutten, want terwijl de Almeerder doelman al was verslagen, schoot hij de bal voor een bijna leeg doel over. Goed voorbereidend werk van Martijn Barto ging hieraan vooraf. Na ruim een half uur had Issa Kallon de openingstreffer op zijn schoen, maar één op één met doelman Chiel Kramer was de behendige aanvaller niet koel genoeg. Nu stond Furdjel Narsingh aan de basis van deze prima aanval. Omdat de thuisploeg hier weinig tegenover kon stellen, zochten beide ploegen doelpuntloos de kleedkamers op.

Na de pauze was het wederom de equipe van Marinus Dijkhuizen die op voorsprong had moeten komen. De ingevallen Kevin van Kippersluis werd na een kwartier in het tweede bedrijf prachtig door Jurjan Mannes gelanceerd, maar wederom was de sluitpost van Almere City een sta in de weg. Ook de ingevallen Alvin Daniels kreeg in tweede helft een paar dotten van kansen, maar ook hij wist op onwaarschijnlijke wijze het net niet te vinden. Cambuur was de bovenliggende partij en maakte veruit de meeste aanspraak op een zege. Maar zoals zo vaak in de voetballerij viel het doelpunt dan aan de andere kant. En zo gebeurde ook. Vlak voor tijd tikte Dennis van der Heijden uit een niet goed verwerkte vrije trap de 1-0 binnen en leek Cambuur weer op een nederlaag af te stevenen. Maar luttele momenten na deze openingstreffer schoot Daan Boerlage op werkelijk schitterende wijze de gelijkmaker binnen. Het venijn zat hem vanavond duidelijk in de staart. De verdiende en voor Cambuur bevrijdende treffer kwam er helaas niet. Ook het inbrengen van Nigel Robertha kon daar geen verandering in brengen. Cambuur had zelf nog geluk toen in de slotseconden de thuisploeg nog de paal raakte.

Komende dinsdag staat voor de mannen van Dijkhuizen het bekertreffen tegen FC Den Bosch op de agenda. Na de eclatante overwinning in de vorige ronde op Helmond Sport wederom een uitwedstrijd in Brabant. Op 25 september 2014 troffen beide ploegen elkaar ook in de beker. De Leeuwarders waren toen duidelijk een maatje te groot voor de Bosschenaren getuige de 0-4 overwinning. Een resultaat waar Cambuur op voorhand voor zou tekenen.

Opstelling Almere City FC: Chiel Kramer, Damon Mirandi, Josef Kvida, Calvin Mac-Intosch, Ezra Walian (76. Dennis van der Heijden), Kees van Buren, Anass Ahannach, Kevin Brands (61. Jeffrey Rijsdijk), Gaston Salasiwa, Arsenio Valpoort, Achille Vaarnold

Opstelling SC Cambuur: Eric Cummins, Jordy van Deelen, Matthew Steenvoorden, Robbert Schilder, Marvin Peersman, Jurjan Mannes (85. Nigel Robertha), Xander Houtkoop, Daan Boerlage, Issa Kallon (51. Alvin Daniels), Martijn Barto, Furdjel Narsingh (56. Kevin van Kippersluis)

Scheidsrechter: R. Martens

Gele kaarten: Marvin Peersman (SC Cambuur), Kees van Buren (Almere City FC)

Aantal toeschouwers: 1.400

Fotografie: www.dijksfotografie.com