058-2963300
SC Cambuur doet met grote thuiszege goede zaken

SC Cambuur doet met grote thuiszege goede zaken

12 april 2019, 22:54

SC Cambuur heeft na de teleurstellende nederlaag bij Telstar in Velsen-Zuid de rug gerecht en thuis met gemak van Jong FC Utrecht gewonnen. Het werd 4-1 en dat betekende de grootste thuiszege van dit seizoen. Nu staan de Domstedelingen onderaan en dus mocht er wat van de thuisclub worden verwacht. Voor Cambuur betekende het een sprongetje op de ranglijst naar de negende stek. Wat wellicht nog meer van belang is dat de ploeg van René Hake zelfvertrouwen zal putten uit deze overwinning en dat is broodnodig met oog op de komende slotfase van de competitie. Cambuur moet de Play-Offs halen en sinds deze vrijdagavond is die mogelijkheid groter geworden. Het kan nog steeds, we hebben het in eigen hand.

De overwinning had groter kunnen uitvallen zo was het oordeel van Utrecht-trainer Robin Pronk, maar ook van Hake. “Het had bij de rust vier-vijf-nul kunnen staan.” Het scorebord gaf echter 2-1 aan. Na een 2-0 voorsprong viel vlak voor de onderbreking de tegengoal uit een penalty. Utrecht-spits Nick Venema wist wel raad met dit buitenkansje.

Cambuur begon, zoals je van een thuisspelende club mag verwachten: oppermachtig, dominerend. Pronk: “Voor een deel van ons team ging het duidelijk te snel. We kwamen door die penalty nog terug in de wedstrijd.” Het duel werd in de zesde minuut opengebroken door een beauty van Sai van Wermeskerken in de uiterste bovenhoek. Daarna greep keeper Nijhuis van Jong FC Utrecht een paar keer goed in, maar op de inzet van Van Kippersluis na een prima voorzet van Sambissa had hij geen verweer.

De derde Cambuurtreffer viel op een ideaal moment: een paar minuten na rust. Ciganiks was de afzender en via een defensief been ging de bal het net in. Toen na ruim een uur voetballen Robertha keurig aflegde op uitblinker Maulun (4-1) was het pleit beslecht. Ciganiks raakte nog een keer de lat, nadat Kevin Jansen de paal al had geteisterd in het eerste bedrijf. Kortom: kans op kans. Pronk: “ja, we kwamen een paar keer goed weg.” Hake: “een goede uitslag, daar kunnen we tevreden mee zijn.” Er zijn nog vier wedstrijden te gaan en Cambuur staat net aan de goede kant van het middenrif, maar helemaal zeker is er nog niks. Het zijn en blijven voorlopig vier finales.

SC Cambuur: Mous, Van Wermeskerken, Mbende, Steenvoorden, Sambissa, Ciganiks, Jansen (79. Jones), Maulun, Kallon (61.Robertha), Hendriks, Van Kippersluis (79. Bangura)

Jong FC Utrecht: Nijhuis, Pabai, St. Jago, Culhaci, Dai, Venema, Azrak, Arweiler (78. Van Rooijen), Lehaire (45. Brinkman), Lebon, Van der Velden

Scheidsrechter: Cantineau

Scoreverloop: 6. 1-0  Van Wermeskerken; 35. 2-0 Van Kippersluis; 45. 2-1 Venema (penalty); 48. 3-1 Van der Velden (e.d.); 65. 4-1 Maulun

Gele kaarten: Pabai en St. Jago (Jong FC Utrecht)

Man of the Match: Robin Maulun kreeg de bloemen van Piet’s Bloemenboetiek

Supporters aanwezig: 6.380

Wedstrijdsponsor: FRL Post, Leeuwarden

Balsponsor: JOVI, Leeuwarden

Volgende thuiswedstrijd: maandag 22 april (Tweede Paasdag) om 14.30 uur tegen FC Den Bosch

Foto: www.dijksfotografie.nl