058-2963300
SC Cambuur doet ontzettend goede zaken in strijd om Play-Off-plekken

SC Cambuur doet ontzettend goede zaken in strijd om Play-Off-plekken

6 april 2018, 22:32

Dit jaar is de strijd om het kampioenschap in de Jupiler League spannender dan in de voorgaande jaren het geval was. Maar ook de race om het behalen van de laatste plekken in de Play-Offs kent een spanning van ongekende proporties. Na de speelronde op Tweede Paasdag leerde een blik op de ranglijst dat tot deze speelronde maar liefst vier ploegen op 43 punten stonden. MVV, FC Volendam, Almere City FC en ons eigen Cambuur bivakkeerden met dit puntenaantal op plaats tien tot en met dertien. De tegenstander van vanavond, FC Den Bosch stond met een puntje meer op de negende positie, terwijl ook FC Dordrecht en FC Oss nog volop in deze strijd meededen. Plek elf volstaat waarschijnlijk voor deelname aan het toetje van het seizoen. Hoewel het waarschijnlijk pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie beslist zal worden welke ploegen gaan deelnemen aan de promotie/degradatie wedstrijden mocht duidelijk zijn dat deze avond de sportieve belangen van het treffen tussen FC Den Bosch en SC Cambuur voor beide ploegen groot waren. In Stadion De Vliert deden de Leeuwarders dan ook uitermate goede zaken, want de wedstrijd tegen deze directe concurrent werd met 1-2 winnend afgesloten. Cambuur klom door de overwinning over FC Den Bosch heen en staat nu tiende in de competitie.

Nog voor het eerste fluitsignaal van leidsman Martin Pérez kreeg Cambuur een fikse tegenvaller te verwerken, toen bleek dat clubtopscoorder Martijn Barto vanwege rugklachten niet in staat was om mee te doen. Daartegenover stond wel weer de terugkeer van Jordy van Deelen in het basiselftal, waardoor Xander Houtkoop twee linies naar voren kon doorschuiven. Het elftal van René Hake kwam fel uit de startblokken zonder dat het tot grote kansen leidde. Daarna gebeurde er minutenlang niks noemenswaardig of het moest een knappe uitval zijn van Alvin Daniels, maar zijn voorzet was iets te scherp voor Xander Houtkoop. Aan de andere kant kregen de Noord-Brabanders ook een aantal kansjes om de wedstrijd open te breken, maar Muhammed Mert en Niek Vossebelt wisten deze niet te benutten. Beide ploegen creëerden in het restant van de eerste 45 minuten nauwelijks uitgespeelde kansen, waardoor een doelpuntloze ruststand een logisch gevolg was.

Na de thee kwam Cambuur in een mum van tijd op voorsprong. De voor Ricardo Kip ingevallen Kevin van Kippersluis zette vanaf de linkerflank voor, waarna Mathias Schils al binnen 30 seconden diagonaal binnenschoot. Dit belangrijke doelpunt was voor de Belgische middenvelder zijn eerste competitietreffer. Cambuur kwam daarna beter in hun spel en kreeg via Alvin Daniels en Xander Houtkoop fraaie kansen om al in een vroeg stadium in de tweede helft de beslissende tik uit te delen. In de 54e minuut leek Sai van Wermeskerken de marge te verdubbelen, maar zijn schot teisterde de deklat. Aan de andere kant hield Erik Cummins meerdere keren zijn ploeg in de wedstrijd. De ploeg kroop een aantal malen door het oog van de naald. De formatie van Wil Boessen werd steeds dreigender, maar Kevin van Kippersluis zorgde uit een panklare voorzet van Sai van Wermeskerken voor de bevrijdende 0-2. Van Kippersluis bekroonde daarmee een prima invalbeurt. De wedstrijd werd vlak voor tijd toch nog spannend toen de gastheren via een frommeldoelpunt van Jeremy Fernandes uit een hoekschop op 1-2 kwamen. Maar ondanks hectische taferelen in het eigen strafschop hielden de Leeuwarders in de slotfase stand en behaalden zodoende een ontzettend belangrijke overwinning.

Na deze uitstekende voetbalavond wacht komende maandag alweer de volgende wedstrijd voor René Hake en zijn mannen. Tegenstander is dan Jong AZ. Wederom een belangrijk duel dat hopelijk aan het eind van de competitie moet resulteren in de zo vurig gewenste deelname aan de Play-Offs.

Opstelling FC Den Bosch: Nick Leijten, Sam Kersten, Jordy van der Winden, Jeremy Fernandes, Niek Vossebelt, Mats Deijl (54. Kahraman Demirtas), Muhammed Mert, Jort van de Sande, Kevin Felida (62. Dennis Kaars), Sven Blummel (79. Dilivio Hoffman), Oussama Bouyaghlafen

Opstelling SC Cambuur: Erik Cummins, Sai van Wermeskerken, Robbert Schilder, Matthew Steenvoorden, Jordy van Deelen, Daniel Crowley (89. Jurjan Mannes), Mathias Schils, Daan Boerlage, Ricardo Kip (46. Kevin van Kippersluis), Alvin Daniels (79. Darren Rosheuvel), Xander Houtkoop

Scheidsrechter: de heer M. (Martin) Pérez

Gele kaarten: Daniel Crowley, Daan Boerlage (SC Cambuur), Kahraman Demirtas (FC Den Bosch)

Aantal toeschouwers: 2.657

Fotografie: www.dijksfotografie.nl