058-2963300
SC Cambuur doet zichzelf in De Vliert veel te kort

SC Cambuur doet zichzelf in De Vliert veel te kort

14 oktober 2016, 22:27

Het is voor vriend en vijand duidelijk dat de terugkeer in de Jupiler League tot op heden voor SC Cambuur ietwat teleurstellend is verlopen. Met als levende bewijs hiervan de twaalfde plek die de Leeuwarders na het verstrijken van de eerste periode innemen. Cambuur speelt op dit moment een rol in de marge, terwijl het in de bovenste regionen wil en dient te bivakkeren en tot het laatst wil meedoen om promotie. Een verklaring voor de tegenvallende klassering ligt voor een belangrijk deel in de statistieken die de manschappen van Rob Maas in de uitwedstrijden overleggen. Om aan deze negatieve balans een einde te maken, snakte SC Cambuur vanavond daarom naar een broodnodig resultaat buitenhuis. Een wedstrijd waarvan trainer/coach Rob Maas ook aangaf dat vanavond moest worden gewonnen. Op voorhand moest dit tegen FC Den Bosch tot de mogelijkheden behoren. Cambuur had immers in de voorbereiding de ploeg van trainer/coach Wiljan Vloet royaal verslagen en afgelopen week nog aan vertrouwen getankt door in een oefenwedstrijd eredivisionist PEC Zwolle met 1-2 te verslaan. Bovendien zijn de Bosschenaren ook nog niet in goeden doen, getuige hun achttiende plek op de ranglijst. Beide ploegen staan duidelijk waar ze niet willen staan. De goede vooruitzichten ten spijt, ook vanavond ging Cambuur wederom hard onderuit. In de hoofdstad van Noord-Brabant eindigde de wedstrijd tussen FC Den Bosch en SC Cambuur in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. Een volkomen onnodige en zure nederlaag, want vanavond had er maar één ploeg recht op de overwinning en dat was Cambuur. Maar als zo vaak dit seizoen stonden de Leeuwarders aan het eind van de rit toch weer met lege handen.

Met Danny Bakker debuterend in de startopstelling en Jordy van Deelen en Robbert Schilder voor het eerst op het wedstrijdformulier begonnen de Leeuwarders in een tamelijk leeg stadion De Vliert aan de wedstrijd. Bijzonder want dames en kinderen konden vanavond gratis naar binnen.  Het beeld van de wedstrijd was als zo vaak dit seizoen. De Leeuwarders dicteerden de wedstrijd, hadden meestentijds de bal en de tegenstander zat te loeren op een foutje om daarna uit de omschakeling toe te slaan. Zo ook in de 11e minuut toen Arda Havar in de 11e minuut alleen op doelman Leonard Nienhuis afging, maar die laatste voorkwam met een prima redding dat de stand nog gelijk bleef. Aan de andere kant was ook Cambuur gevaarlijk, zo wist de Bossche doelman een vrije trap van Erik Bakker ternauwernood tot corner te verwerken en kopte Martijn Barto uit een corner op de lat. Daarna was het alleen Cambuur wat de klok sloeg, de een na de ander kans, een ongelooflijk overwicht, liefst een tiental hoekschoppen, maar wonder boven wonder ging de bal er niet in. Op beslissende momenten ontbrak het echter aan geluk, scherpte en beheersing om de bevrijdende openingstreffer te maken. De beide ploegen gingen dan ook met een doelpuntloze ruststand aan de thee.

Het begin van de tweede helft was van hetzelfde laken een pak. Hoewel de echt grote kansen zoals die voor rust werden gecreëerd uitbleven. Na een uur spelen was het dan eindelijk raak. Xander Houtkoop werd door Jergé Hoefdraad gelanceerd en de linkeraanvaller rondde beheerst af.0-1. Cambuur verzuimde daarna de wedstrijd al snel in het slot te gooien, want het kreeg een aantal fraaie kansen op een 0-2 voorsprong. Maar even later kwam de thuisploeg tegen alle verhoudingen in toch op gelijke hoogte. De 1-1 kwam op naam van Arda Havar. In de 80e minuut werd het zelfs 2-1 door de ingevallen Ben Santermans. En vlak voor tijd maakte Stefano Beltrame aan alle blauw gele illusies een einde.

Volgende week vrijdag staat er voor de ploeg uit Leeuwarden eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. FC Oss van François Gesthuizen die als speler nog 2 seizoenen bij ons actief was komt dan op bezoek. Tegen de dit seizoen matig presterende Ossenaren moet het voor Cambuur mogelijk zijn om de derde overwinning in eigen huis te behalen.

Opstelling FC Den Bosch: Kees Heemskerk, Jeremy Fernandes (77. Ben Santermans), Bart Biemans, Dalian Maatsen, Jordy van der Winden, Niek Vossebelt, Stefano Beltrame, Arda Havar, Brandon Robinson (72. Luuk Brouwers), Jort van der Sande (87. Zija Azizov), Damiano Schet

Opstelling SC Cambuur: Leonard Nienhuis, Djavan Anderson, Matthew Steenvoorden, Chiro N’Toko (79. Sander van de Streek), Marvin Peersman, Erik Bakker, Danny Bakker (68. Tyrone Conraad), Ricardo Kip, Xander Houtkoop, Martijn Barto, Jergé Hoefdraad

Scheidrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaarten: Erik Bakker (SC Cambuur), Jordy van der Winden (FC Den Bosch)

Aantal toeschouwers: 2.479

Fotografie: www.dijkfotografie.com