058-2963300

SC Cambuur doet zichzelf tekort in Almelo

13 maart 2016, 16:54

Onder een stralende lentezon mocht SC Cambuur vanmiddag aantreden in het prachtig vernieuwde Heracles Stadion. Sinds de rentree in de Eredivisie verloor SC Cambuur nog niet in Almelo en dat was gezien de uitslagen op de andere velden ook vanmiddag zeer gewenst. De 300 meegereisde supporters uit Leeuwarden kregen helaas niet waar ze op hoopten; SC Cambuur wist de voorsprong niet vast te houden en verloor uiteindelijk met 3-1.

Met Sander van de Streek en Sjoerd Overgoor in de basis (beide waren begin deze week niet topfit) en zonder de nog steeds zieke Martijn van der Laan begon SC Cambuur goed aan het duel. De eerste echte kans was al na vijf minuten voor Furdjel Narsingh, die zijn voet net niet goed tegen de voorzet van Vytas wist te zetten. Daarna golfde het spel op en neer met meer balbezit voor de thuisploeg, maar grote kansen leverde dit niet op.

Het was wachten tot de twintigste minuut voor het volgende echte gevaar. Martijn Barto kwam goed voor zijn man, maar kon de corner van Jack Byrne net niet binnenknikken. Nog geen vijf minuten later mocht SC Cambuur van geluk spreken, toen Heracles-spits Weghorst na een goed uitgevoerde counter de paal raakte. Tien minuten later was het wel raak. Erik Bakker speelde zijn collega-middenvelder Jack Byrne vrij en de jonge Ier haalde de trekker op de rand van de zestien met verve over; 0-1.

Een minuut later was het aan de andere kant alweer levensgevaarlijk, toen Wout Weghorst vrij voor Leonard Nienhuis kwam. In het laatste kwartier zette Heracles aan en was het een aantal keer dicht, heel dicht bij de gelijkmaker. Het was aan Nienhuis en de attent opererende Mac-Intosch te danken dat het 0-1 bleef bij rust.

Na de theepauze (waarin beide ploegen niet wisselden) veranderde dit beeld niet. Heracles speelde met meer vuur en drang naar voren en werd daar al snel voor beloond. Spits Wout Weghorst kreeg veel te veel vrijheid in de zestien en schoot in twee instanties de bal tegen de touwen.

SC Cambuur herpakte zich enigszins na de gelijkmaker en liet het eerste wapenfeit voor het doel van Castro aantekenen na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft. Dankzij een splijtende pass van Sjoerd Overgoor kon Martijn Barto aanleggen, maar zijn schot werd gekeerd door de Almelose doelman.

Keizer wisselde Narsingh voor Vloet en daarna hervond SC Cambuur meer en meer de controle. Daar hoorden ook mogelijkheden bij, maar Overgoor en Vloet waren onfortuinlijk met hun pogingen. Robin Gosens had dat geluk aan de andere kant wel, al mocht hij ook frank en vrij aanleggen binnen de zestien. Nienhuis was kansloos: 2-1.

Het slotoffensief van de Leeuwarders begon veelbelovend met een kopbal van invaller Kevin van Veen die rakelings naast ging. Daarna bleef het stormen, maar veel verder dan gevaar uit corners en vrije trappen kwam het niet. In extremis counterde Heracles zichzelf nog naar de 3-1. Het was Bel Hassani die de eindstand op het scorebord zetten.

Gezien het spelbeeld in de eerste helft en de voorsprong bij rust een harde dreun voor de Leeuwarders. Maar om met de woorden van hoofdtrainer Marcel Keizer na afloop te spreken: “Ze zijn nog lang niet van ons af”.

Volgende week mag SC Cambuur na twee uitwedstrijden weer eens aantreden in de eigen voetbaltempel. Dan is op zaterdag 19 maart Roda JC de tegenstander. Kaarten voor deze wederom belangrijke confrontatie koop je hier online.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer Fledderus; Bruns (78′ Van Ooijen), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (86′ Garcia), Weghorst, Darri (62′ Gosens)

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Peersman, Lachman, Mac-Intosch, Vytas (81′ Hiariej); Bakker (c), Overgoor (78′ Van Veen) , Byrne, Narsingh (62′ Vloet), Barto en Van de Streek

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis