058-2963300
SC Cambuur en De Graafschap weten niet te scoren in vriendschappelijke ontmoeting

SC Cambuur en De Graafschap weten niet te scoren in vriendschappelijke ontmoeting

17 augustus 2022, 16:16

Op de prachtige velden van SV Wissel in het Gelderse Epe, voor SC Cambuur inmiddels bekend terrein vanwege de vele trainingskampen in het verleden op deze locatie, kruiste een combinatie van reserves en O21-spelers van de geel-blauwen vanmiddag de degens met De Graafschap. Daarbij maakte rechtsachter Sai van Wermeskerken voor het eerst sinds zijn terugkeer in Leeuwarden weer minuten. De oefenpartij eindigde echter zonder treffers, want in negentig minuten op hoog tempo vielen geen treffers te noteren.

In de eerste 45 minuten had de formatie uit de Achterhoek de beste mogelijkheden op het openingsdoelpunt, maar daarbij stokte het een aantal maal in de afronding. Onder andere de terugkeerde Charlison Benschop kreeg een levensgrote kans op een treffer, maar zijn geplaatste bal eindigde buiten de palen. Namens Cambuur was Michael Breij dicht bij een doelpunt, maar zijn poging laag bij de grond schoot net langs de verkeerde kant van de paal.

Na de theepauze stonden de hemelsluizen boven de Veluwe wagenwijd open, maar het duel en het speelveld ondervonden daar weinig hinder van. Namens de geel-blauwen was het vrij vlot Tom Boere die de e 1-0 op zijn schoen had, maar ook hij kreeg de bal uit de draai niet tussen de palen. Op het uur spelen maakten de tien veldspelers aan Leeuwarder zijde plaats voor tien jongelingen van SC Cambuur O21. In het restant van het vriendschappelijke treffen zou er echter ook niet worden gescoord, al had de ingevallen centrumspits Kyron van der Kaap (inderdaad, het broertje van oud-speler Kellian) nog wel een grote kans. Hij vergat echter de trekker over te halen na een goede lage voorzet van rechtsbuiten Abdul Sango.

Komende zaterdag vervolgt SC Cambuur het Eredivisieseizoen met de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. In het verre Limburg wordt dan om 18.45 uur afgetrapt.

Opstelling SC Cambuur: Ruiter; Van Wermeskerken (60’ Zorgdrager), Mac-Intosch (C) (60’ Hettinga), Smand (60’ Anyasi), Sylla (60’ Veldman); Breij (60’ Pichel), Ter Heide (60’ Van Mameren), Paulissen (60’ Timan); Sambissa (60’ Sango), Boere (60’ Van der Kaap) en Hendriks (60’ Rehmi)

Opstelling De Graafschap: Bakker; Van der Logt, Lammers (C) (80’ Hardeman), Willemsen, Baas (80’ Schoppema); Kaandorp (75’ Yadir), Kaak (40’ Lever), Acheffay; Van der Heiden, Benschop (46’ Haen) en Önal (80’ Lukassen)

Scoreverloop:

Foto: www.dijksmedia.nl